Nová pobočka Icelandu byla otevřena v Praze Hloubětíně. Zákazníci si na prodejní ploše 470 m2 mohou vybrat z 2500 druhů artiklů, od potravin po drogerii.
I když se Iceland zaměřuje hlavně na mražené potraviny, ve své nabídce má i běžné potraviny. Kromě typických britských specialit, jako jsou třeba cidery, cheddar, octové brambůrky, sušenky, slanina či pomazánka marmite, nabízí produkty také českých dodavatelů a farmářů. Jde např. o čerstvé pečivo, ale také základní potraviny jako olej, mouka a cukr.
Zboží je mraženo „šokově“, uchovává si tak čerstvost
Mezi mraženým zbožím jsou v nabídce ryby, ovoce a zeleninu, které byly zmrazeny „šokově“, tedy ihned po výlovu nebo sklizni, na –40°C. Kromě toho Iceland nabízí i zmrazená hotová jídla, např. domácí italskou pizzu, masové výrobky či burgery, vegetariánská jídla, dorty, zákusky a široký výběr zmrzliny.
Jako jeden z prvních supermarketů na světě odstranil z výrobků produkovaných pod vlastní značkou umělá barviva, ochucovadla a konzervanty a při jejich výrobě zakázal používat mechanicky separované maso a modifikované suroviny.
Iceland si v Česku vede výborně. Snažíme se uspokojit rostoucí poptávku Čechů po kvalitních potravinách, proto otevíráme už šestou prodejnu u nás a během pár měsíců se chystáme na otevření další,
komentoval otevření prodejny generální ředitel Iceland Czech Martin Šatný.