Co a jak přesně kontrolovat u zákazníků v restauraci? Pomoci mohou návodné manuály

2. 11. 2021

Sdílet

2.2.22 2krát/restaurace, žena, číšník, objednávka Autor: Depositphotos
Ilustrační obrázek

Od 1. listopadu musí provozovatelé restaurací či jejich zaměstnanci před obsloužením zkontrolovat bezinfekčnost zákazníka. Pokud důkaz chybí, měl by opustit prostory podniku. Jinak hrozí sankce. 

Bezinfekčnost je možné dokázat potvrzením o prodělání nemoci, potvrzením o očkování nebo testem, a to jak PCR testem, tak i testem antigenním, který lze podstoupit přímo v provozovně. 

Ministerstvo zdravotnictví připravilo pro provozovatele restaurací, hotelů, barů a dalších služeb infomační materiály, které jim s novou povinností mohou pomoci.  Cílem je zjednodušit provozovatelům a personálu práci při informování zákazníků o kontrole O-T-N. 

Nejsnazší způsob kontroly OTN je mobilní aplikace čTečka. Tato aplikace umí kontrolovat QR kódy v aplikaci Tečka, vytištěné na papírových certifikátech nebo v PDF certifikátech zobrazených na obrazovce. Nevyžaduje připojení k internetu a funguje na většině chytrých telefonů.

Manuály ke stažení

Autor aktuality

Jana je redaktorkou a korektorkou Podnikatel.cz. Hlídá a píše aktuální zprávy z byznysu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).