Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k aktualitě Další odborníci bijí na poplach. Změny v dohodách budou mít negativní dopady.

  • 19. 7. 2024 22:26

    Pán z Kvítkova

    ČNB tiskne další a další Kč. Tím živí inflaci. K tomu musíme přidat vládu sebevědomích neználků, kteří se pouze starají o svou prebendu. Státní pokladna potřebuje stále více peněz! Státní zaměstnanci, zdravotnictví a neziskové organizace požadují přidávat peníze.
    Nikdo se neptá, kde stát je vezme. Místo, aby začali hospodařit, vymýšlí jak peníze získat od všech občanů a právnických osob. Jenže to znamená opustit liberální ekonomii a obnovit hospodářství státu! Kolik občanů pracuje na výrobě produktů? Je jich milión, nebo víc? A tenhle zbytek živí stát s 10 milióny obyvatel! K tomu musíme přičíst zisky a dividendy nadnárodních firem až po banky, které mizí z tohoto státu!
    Co vlastně vyrábíme, když tady máme pouze montovny a vše jinak dovážíme? Jak to dělala ČSSR do roku 1989, když místo zadlužení měla pohledávky po světě? A to si představte, že jsme si dokázali v rámci licence postavit i Jaderné elektrárny! Na příklad reaktory pro celou RVHP vyráběla ŠKODA PLZEŇ a nerezové armatury POLDY KLADNO a MODŘANSKÉ STROJÍRNY!
    K tomu přidám perličku, jak jsem si zvyšoval životní úroveň pěstováním zeleniny na záhumenku. Dnes tam stojí "paneláky na ležato". Musel jsem být zaměstnán v národním podniku. V lednu jsem se musel dostavit na finanční odbor a napsat čestné prohlášení, kolik jsem utržil Vyplnil jsem zaměstnavatele, své nacionále a kolik utrženo Kčs. Podepsal a žádnou daň jsem neplatil!
    Ani se nedivím, že jsem zatím první, kdo zde diskutuje. Většina občanů nevidí budoucnost dobře. Pouze čekají až zahřmí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).