McDonald´s boduje u studentů v zaměstnávání. Fast foody ale způsobují obezitu

20. 2. 2024

Sdílet

17.7.24 /2x/ mcdonald, brigáda, student, fast food Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Ilustrační obrázek

McDonald´s zaměstnává v České republice přes osm tisíc lidí a ve studii TOP Zaměstnavatelé, která je projektem Asociace studentů a absolventů, se umístil na prvním místě v kategorii pohostinství. Obsadil i třetí místo v kategorii První volba. 

Tereza Trepáčová, personální ředitelka pro McDonald’s CZ, SK, UA, k výsledkům uvedla, že je pro ně spolupráce s mladými lidmi a absolventy velmi důležitá, protože tvoří významnou část jejich zaměstnanců. Ke všem zaměstnancům přistupujeme stejně a nabízíme jim totožné benefity, věříme ale a ukazuje se, že právě pro mladé lidi jsou dobře nastavené, doplnila. 

Výhodou je flexibilita

Jedním z atraktivních benefitů práce pro tento řetězec je časová flexibilita. Každý ze zaměstnanců si může plánovat směny podle vlastních možností a práci tak lze snadno skloubit se studiem. McDonald’s také nabízí spoustu prostoru pro seberealizaci, kdy se z brigádnické pozice mohou pracovníci vypracovat do manažerských pozic i výš. Navíc společnost McDonald’s klade důraz na vzdělávání a poskytuje svým zaměstnancům podporu v podobě školení a kurzů. 

Získat zaměstnání zde mohou také uchazeči bez předchozích zkušeností v gastronomii, což je právě výhodou pro studenty nebo čerstvé absolventy. Společnost k tomu dodává, že klíčem k úspěchu ve výběrovém řízení jsou osobní vlastnosti a chuť pracovat v týmu. Každý zaměstnanec po nástupu prochází úvodním školením, které ho důkladně proškolí pro konkrétní pozici, a je pro něho také připraven na míru šitý proces „onboardingu“.

Fast foody způsobují také nadváhu a obezitu

S oblibou fast foodů se však pojí také problémy s nadváhou a obezitou. Jak píše Vitalia.cz, tak právě obliba fast foodu přispívá k vzestupu počtu dětí s kily navíc´. Lékaři nicméně v této souvislosti poukazují například na reklamu řetězců rychlého občerstvení a její zaměření. Už dříve jsme upozorňovali, že velká část těchto reklam míří právě na děti. Dá se říci, že spojují fast food se skvělou náladou, bývá tam rodina, maminka, úsměv a tak dále. A je to velmi nebezpečné, popisuje Jan Boženský, primář dětského oddělení vítkovické nemocnice Agel.

Jak navíc dříve spočítal Státní zdravotní ústav (SZÚ) v rámci svého projektu Centra zdraví, výživy a potravin, tak z analýzy 16 vzorků rychlé občerstvení vyplynulo, že v jednom fast food menu skládajícím se z hamburgeru a hranolků přijme člověk v průměru 38 gramů tuku. Doporučená dávka na osobu a den je 78 gramů, pokryje tak tedy téměř polovinu z maximálního doporučeného množství. Současně v jediném menu zkonzumuje 3 gramy soli, což představuje téměř dvě třetiny z doporučené denní dávky.

Staneme se fastfoodovou velmocí? Těchto podniků u nás stále přibývá Přečtěte si také:

Staneme se fastfoodovou velmocí? Těchto podniků u nás stále přibývá

Autor aktuality

Jana je redaktorkou Podnikatel.cz a její hlavní specializací je marketing, zajímá se také o firemní finance. Pravidelně hledá a píše nové příběhy podnikatelů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).