McDonald´s zaměstnává v České republice přes osm tisíc lidí a ve studii TOP Zaměstnavatelé, která je projektem Asociace studentů a absolventů, se umístil na prvním místě v kategorii pohostinství. Obsadil i třetí místo v kategorii První volba.
Tereza Trepáčová, personální ředitelka pro McDonald’s CZ, SK, UA, k výsledkům uvedla, že je pro ně spolupráce s mladými lidmi a absolventy velmi důležitá, protože tvoří významnou část jejich zaměstnanců. Ke všem zaměstnancům přistupujeme stejně a nabízíme jim totožné benefity, věříme ale a ukazuje se, že právě pro mladé lidi jsou dobře nastavené,
doplnila.
Výhodou je flexibilita
Jedním z atraktivních benefitů práce pro tento řetězec je časová flexibilita. Každý ze zaměstnanců si může plánovat směny podle vlastních možností a práci tak lze snadno skloubit se studiem. McDonald’s také nabízí spoustu prostoru pro seberealizaci, kdy se z brigádnické pozice mohou pracovníci vypracovat do manažerských pozic i výš. Navíc společnost McDonald’s klade důraz na vzdělávání a poskytuje svým zaměstnancům podporu v podobě školení a kurzů.
Získat zaměstnání zde mohou také uchazeči bez předchozích zkušeností v gastronomii, což je právě výhodou pro studenty nebo čerstvé absolventy. Společnost k tomu dodává, že klíčem k úspěchu ve výběrovém řízení jsou osobní vlastnosti a chuť pracovat v týmu. Každý zaměstnanec po nástupu prochází úvodním školením, které ho důkladně proškolí pro konkrétní pozici, a je pro něho také připraven na míru šitý proces „onboardingu“.
Fast foody způsobují také nadváhu a obezitu
S oblibou fast foodů se však pojí také problémy s nadváhou a obezitou. Jak píše Vitalia.cz, tak právě obliba fast foodu přispívá k vzestupu počtu dětí s kily navíc´. Lékaři nicméně v této souvislosti poukazují například na reklamu řetězců rychlého občerstvení a její zaměření. Už dříve jsme upozorňovali, že velká část těchto reklam míří právě na děti. Dá se říci, že spojují fast food se skvělou náladou, bývá tam rodina, maminka, úsměv a tak dále. A je to velmi nebezpečné,
popisuje Jan Boženský, primář dětského oddělení vítkovické nemocnice Agel.
Jak navíc dříve spočítal Státní zdravotní ústav (SZÚ) v rámci svého projektu Centra zdraví, výživy a potravin, tak z analýzy 16 vzorků rychlé občerstvení vyplynulo, že v jednom fast food menu skládajícím se z hamburgeru a hranolků přijme člověk v průměru 38 gramů tuku. Doporučená dávka na osobu a den je 78 gramů, pokryje tak tedy téměř polovinu z maximálního doporučeného množství. Současně v jediném menu zkonzumuje 3 gramy soli, což představuje téměř dvě třetiny z doporučené denní dávky.