Během pauzy na jídlo chodí mimo pracoviště. Může to zaměstnavatel zakázat?

4. 3. 2024

Sdílet

4. 3. 24 / 1x / muž, procházka, venku, podnikatel, hovor Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Ilustrační obrázek

Zaměstnavatel vymezuje rozvržení pracovní doby a je povinen poskytnout zaměstnanci nejdéle po 6 hodinách souvislé práce přestávku na odpočinek a jídlo, a to v délce nejméně 30 minut. Jaké jsou podmínky?

Jak píšou Finance.cz, neplacené přestávky na oddech a jídlo si může zaměstnanec trávit podle svých představ, prakticky jde o jeho osobní volno, do kterého by neměl zaměstnavatel nijak zasahovat.

Otázku, zda může zaměstnanec opustit pracoviště během neplacené přestávky, však zákoník práce nijak neupravuje. Vychází se z toho, že jde o osobní volno zaměstnance, které tráví podle svého uvážení.

Využíváte zaměstnanecké výhody formou benefitních karet (cafeteriií)?

  • Ano a jsme s nimi maximálně spokojeni.
    71 %
  • Zatím ne, ale uvažujeme o nich.
    4 %
  • Již jsme zkoušeli, ale ustoupili jsme od této varianty poskytování benefitů.
    5 %
  • Nevyužíváme a ani v budoucnu neplánujeme.
    23 %

Zaměstnavatel tak nemůže zaměstnanci bránit v tom, aby opustil místo pracoviště během neplacené přestávky. Zaměstnavatel by se mohl ohrazovat tím, že mu v tom brání technologické a bezpečnostní důvody, avšak i toto zdůvodnění by nejspíše u soudního řízení neobstálo. 

Také Ústavní soud v rozhodování v této záležitosti stojí na straně zaměstnanců. Ve svém stanovisku uvádí, že poskytování takové přestávky, která se do pracovní doby nezapočítává, je povinností zaměstnavatele, který musí být v této souvislosti srozuměn s tím, že zaměstnanec čerpající takovou přestávku nejen že nepracuje, ale není ani povinen trávit dobu přestávky na místě výkonu své práce.

Ani to, že je na pracovišti k dispozici občerstvení, by nemělo bránit zaměstnancům opustit v době přestávky určené k jídlu a oddechu pracoviště. Pokud stravování zaměstnavatel neumožňuje, nepřipadá v úvahu, aby bránil zaměstnanci odejít z pracoviště. Je totiž povinností zaměstnavatele zajistit zaměstnancům stravování podle § 236 zákoníku práce.

Avšak zaměstnanec musí mít na paměti, že má pouze 30 minut přestávky, během které je často obtížné zvládnout například oběd v restauračním zařízení. Může se však se zaměstnavatelem dohodnout na delší přestávce tak, že si například delší pauzu napracuje. (Finance.cz)

Pracuje na recepci. Šéf jí neumožňuje přestávku na oběd. Co na to zákoník práce? Přečtěte si také:

Pracuje na recepci. Šéf jí neumožňuje přestávku na oběd. Co na to zákoník práce?

Hlína je láska, říká Martina, která vyprodá e-shop do pěti minut

Martina s Jakubem vyrábějí keramiku na plný úvazek a dokážou ji vyprodat během několika minut.

Autor aktuality

Jana je redaktorkou Podnikatel.cz a její hlavní specializací je marketing, zajímá se také o firemní finance. Pravidelně hledá a píše nové příběhy podnikatelů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).