Vzal krumpáč a překopal babičce kuchyň. Bez toho by nemohl začít podnikat

12. 1. 2023

Sdílet

12.1.23 1*/kladivo, řemeslo, práce, bourat Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Ilustrační obrázek

Začátky podnikání si mnohdy žádají oběti. V příběhu, který vypráví Štěpán Hodač, to odnesla babiččina kuchyň, ze které se stala potravinářská provozovna. Musela si pak vystačit po nějakou dobu jen s malým vařičem. 

Štěpán Hodač vsadil na pokrm, který nemá zrovna atraktivní název. O to víc je atraktivní jeho výživová hodnota. Hummus je oblíbený zejména v oblasti Středního východu. Jedná se o studený pokrm. Je to kaše či dip z rozmačkané uvařené cizrny smíchané s tahinou, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a česnekem.

Od výroby hummusu se dostal ke korejskému kimchi. Toto je příběh Štěpána Hodače Přečtěte si také:

Od výroby hummusu se dostal ke korejskému kimchi. Toto je příběh Štěpána Hodače

Chyby a ztracená přátelství

Štěpán Hodač v podcastu serveru Podnikatel.cz vypráví příběh, jak jeho podnikání začalo. Kdo mu nejvíce pomohl. A o koho naopak během byznysu přišel. Z jeho zkušenosti je totiž zjevné, že když nefunguje komunikace, může takový byznys zničit i dlouholetá přátelství. Své celkem dobře rozjeté podnikání pak téměř zničil jednou jedinou chybou.

Co uslyšíte? 

  • Jak těžké měl začátky Štěpán Hodač, který měl zpočátku jen peníze na suroviny a benzin 
  • Jak vznikala jeho první provozovna v kuchyni jeho babičky 
  • Proč vlastně začal vyrábět hummus a odkud bere suroviny 
  • Jak se mu propadly tržby o 40 %, když pouze změnil design etikety 
  • Proč se vrhnul ještě na výrobu kimchi 
  • Proč to v jeho výrobně občas silně páchne a zaměstnanci musí nosit speciální masky 
  • Jak je vlastně pro náš organismus dobré kvašení a fermentace

Poslechněte si podcast se Štěpánem Hodačem

Autor aktuality

Kolektiv autorů serverů Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).