Hlavní navigace
největší server pro podnikatele v ČR
Články
Aktuality
Poradna
Průvodce podnikáním
Diskuze o účetnictví
Zákony
Firemní finance
Kalkulačky
Podnikatel.cz do mailu
Vzory smluv
Šablony a formuláře
Rejstřík firem
Fotogalerie
Úřady
Kurzovní lístek
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Podnikatel.cz
»
Byznys a ekonomika
Byznys a ekonomika
871
–
900
/
1 750
První strana
Předchozí strana
20
28
29
30
31
32
40
Následující strana
Poslední strana
6 důvodů, proč se vyplatí se při podnikání fyzicky nezruinovat
Údržba těla a fyzické kondice se promítá i do mentální aktivity. Tělo ovlivňuje každé podnikání, a proto si zaslouží pozornost. Proč se vyplatí o něj pečovat?
Jana Bohutínská
2. 6. 2016
Doba čtení:
6 minut
U1, firma založená jako manifest proti kancelářským klišé
Tihle pánové skutečně umí. Jejich kanceláře jsou esteticky zajímavé i praktické. Především ale zvyšují kvalitu života lidem pracujícím v kancelářích.
Zdeněk Vesecký
30. 5. 2016
Doba čtení:
7 minut
Návrh a zařízení restaurační kuchyně je věda. Sami to nezvládnete
Zařízení restaurační kuchyně není levnou záležitostí. Než utratit dva miliony bez rozmyslu, je lepší se obrátit na odborníky.
Zdeněk Vesecký
25. 5. 2016
Doba čtení:
6 minut
Živnosti vázané se rozšířily. Ve Sbírce zákonů vyšla novela zákona
Ve Sbírce zákonů vyšlo nařízení vlády, které zpřesňuje obsahové náplně živností. Mění se zásadně zákon?
Michael Hovorka
23. 5. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
1 minuta
Přechod z OSVČ na firmu vám způsobí šok… Šok větší, než si myslíte
Zvyšují freelanceři úmrtnost malých firem přímo v jejich zárodku? Vznik a etablování seriózní malé firmy je totiž náročnější, než si leckdo představuje.
Pavel Šigut
17. 5. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
6 minut
Vývary jako od Steva Jobse. S takovými nejen v Česku proráží tři nadšenci
Tři mladí podnikatelé si vyrobili to, co na trhu postrádali. Obyčejný vývar. Takový, který se neprodává v kostkách a je zdravý. A samozřejmě s ním mají úspěch.
Zdeněk Vesecký
16. 5. 2016
Doba čtení:
8 minut
10 myšlenek Henryho Forda, které inspirují dodnes
Jen stěží najdete někoho, kdo by neznal Henryho Forda, jednoho z nejslavnějších podnikatelů. Přečtěte si jeho citáty, které inspirují dodnes.
Daniel Morávek
13. 5. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Stresuje vás podnikání? Zkuste techniky, které vás stresu zbaví
(FOTOGALERIE) Žádné podnikání není procházkou růžovým sadem. Dlouhodobý stres může mít vliv nejen na psychickou, ale i fyzickou stránku. Zatočte s ním.
Redakce
11. 5. 2016
Doba čtení:
2 minuty
Jídelní lístek delší než Jiráskovy romány. Největší problém českých restaurací
Jídelní lístek je vizitkou každé restaurace. Braňte se proto nemoci českých restauratérů, a nemějte ho proto jako každá jiná. Podnik vám hned půjde lépe.
Zdeněk Vesecký
11. 5. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
7 minut
Jaké mají Češky ambice? Různé. Do vedení firem se však příliš neženou
Z průzkumů je dávno jasné, že ženy ve vedení jsou pro firmy výhodou a mají vliv i na ekonomickou úspěšnost podniku. Jenže Češky top management příliš neláká.
Jana Bohutínská
5. 5. 2016
Doba čtení:
4 minuty
Uvažujete o tichém společníkovi? Tady jsou klady a zápory tohoto spojení
Stejně jako ostatní věci má i tiché společenství své klady a zápory, a to jak pro samotného podnikatele, tak pro tichého společníka.
Petr Čížek
3. 5. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Z podnikatelů se stali chřesťané. Na kult lahůdkové zeleniny obrací tisíce lidí
Po revoluci se na Mělnicku vrátili k pěstování chřestu. Po desítkách let se díky tomu český chřest opět dostává na stoly těch největších gurmánů.
Zdeněk Vesecký
2. 5. 2016
Doba čtení:
12 minut
Velká fotogalerie franšíz dostupných v Česku. Vyberete si tu svou?
Prohlédněte si fotky franšízových konceptů, které působí v České republice. Nejoblíbenější jsou ty o jídle. Do popředí se dostávají nápoje a káva.
Michael Hovorka
29. 4. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Kdy už se ten propad zastaví? Počet OSVČ hlavních se opět snížil
Na konci března roku 2009 v Česku působilo 687 tisíc OSVČ hlavních, ke konci března roku 2016 se jejich počet snížil o více než 115 tisíc.
Daniel Morávek
29. 4. 2016
Počet nových komentářů
6
Doba čtení:
5 minut
Prorazit se dá s restaurací v jakémkoli pojetí, rozhodující je kvalita a stálost
Jaký zvolit koncept restaurace, abyste se trefili do vkusu a hlavně chuti zákazníků? Vsaďte klidně na českou klasiku, podmínkou je ale prvotřídní kvalita.
Zdeněk Vesecký
27. 4. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
6 minut
Císař Nero by firmu neuřídil, za vzor si ho neberte
Rozvoj vaší firmy spolehlivě zbrzdí vaše vlastní zaslepenost. Nebojte se proto delegovat pravomoci a nechat celý podnik volně nadýchnout.
Zdeněk Vesecký
20. 4. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
5 minut
Víme, jak si v důchodu přivydělat a navíc si vlastní důchod zvýšit i zpětně
Senioři, kteří si v důchodu přivydělávají i podnikáním, mají nárok na vyšší důchod. Jenže musejí o to sami požádat. ČSSZ vyplatí peníze navíc i zpětně.
Michael Hovorka
18. 4. 2016
Počet nových komentářů
3
Doba čtení:
2 minuty
Návrat ke staré dobré fotografii. I tak můžete prorazit v 21. století
Rádi listujete starými fotoalby? Pak se vám bude líbit projekt, se kterým nedávno prorazila trojice mladých podnikatelů. Klasické fotky oslovují nejen hipstery.
Zdeněk Vesecký
18. 4. 2016
Doba čtení:
6 minut
Zakládání firem zlevní, nové eseróčko vás vyjde na 5 tisíc korun
Uběhl necelý rok od zlevnění zápisů do obchodního rejstříku a na cestě je již další změna. Založení eseróčka by mělo vyjít na přibližně 5 tisíc korun.
Daniel Morávek
14. 4. 2016
Počet nových komentářů
4
Doba čtení:
4 minuty
Za měsíc restauraci neotevřete, připravte se na běhání po úřadech
Před uvařením prvních porcí jídla ve vaší nové restauraci vás čeká pořádná porce úředničiny. Povolení musíte dostat od obce, stavebního úřadu nebo hygieniků.
Zdeněk Vesecký
13. 4. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
7 minut
Vaří pro jiné a přesto je to uživí. Tady je 6 podnikatelských příběhů o vaření
[FOTOGALERIE] Začínali většinou od nuly, dnes mají byznys, díky kterému nakrmí spoustu hladových krků. Přečtěte si zajímavé příběhy a prohlédněte fotky.
Michael Hovorka
11. 4. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Chcete si v létě přivydělat? Postavte si již teď své vlastní sezónní bistro
Letní sezónu začněte připravovat již nyní. Pokud si během léta chcete přivydělat ve vlastním sezónním bistru, přečtěte si následující rady.
Petr Čížek
7. 4. 2016
Počet nových komentářů
4
Doba čtení:
2 minuty
Okouzlení precizností. Úspěšná firma funguje na principech BMW
Každodenní tvrdá práce, investice do rozvoje a hlavně jasná představa o budoucnosti společnosti. To je podle rodiny Vránkových recept na úspěšnou firmu.
Zdeněk Vesecký
4. 4. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
9 minut
Jak se otevírá restaurace. Nový seriál serveru Podnikatel.cz
Zařídit si a úspěšně provozovat restauraci není nic jednoduchého. S našimi radami a komentáři odborníků to ale zvládnete.
Zdeněk Vesecký
30. 3. 2016
Doba čtení:
6 minut
K podnikání ji donutily věštecké sny. Díky nim vyrábí fantastické pralinky
Sníte o vlastní firmě? Tak přestaňte snít a proměňte své sny v realitu. Stejně jako hrdinka dalšího pokračování Příběhů podnikatelů. Nebudete litovat.
Zdeněk Vesecký
21. 3. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
9 minut
7 citátů slavných podnikatelů. Inspirujte se myšlenkami velikánů
Kdo jiný by měl podnikatele inspirovat než jejich slavní a úspěšní předchůdci. Vybrali jsme pro vás 7 citátů podnikatelských gigantů minulosti i současnosti.
Daniel Morávek
18. 3. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
1 minuta
Pojízdné provozovny jsou in. Jděte do nich, ale dejte pozor na hygienu
Pokud se letos chystáte vyrazit s potravinovým zbožím na trhy se svou novou pojízdnou prodejnou, nezapomeňte se registrovat na úřadech a připravit na kontroly.
Zdeněk Vesecký
16. 3. 2016
Doba čtení:
5 minut
5 úchvatných podnikatelských příběhů, které si musíte přečíst
Co mají společného kameník, dráteník, pasíř, lazebník a výrobce stanů? Lidský příběh, který stojí za to si přečíst. Nahlédněte do života těchto podnikatelů.
Redakce
10. 3. 2016
Doba čtení:
5 minut
Začalo to podomácku spíchnutou taškou. Teď její značka vydělává miliony
Přinášíme příběh ženy, která dokázala bez koruny vybudovat fungující firmu s třiceti zaměstnanci. Dara bags je důkazem toho, že když se chce, tak to jde.
Zdeněk Vesecký
7. 3. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
10 minut
Nepustili jste se do podnikání před třicítkou? Vlak vám určitě neujel
Začnete‑li podnikat jako mladí, sice s tím dříve získáte první zkušenost, ale úspěch se obvykle dostaví až s ní. Ani roky v zaměstnání nemějte za ztracené.
Marek Janouš
7. 3. 2016
Doba čtení:
8 minut
871
–
900
/
1 750
První strana
Předchozí strana
20
28
29
30
31
32
40
Následující strana
Poslední strana
Mohlo by vás zajímat
Co je notářský zápis s přímou vykonatelností a proč si na něj dát pozor?
Splnění oddlužení a možnost splácet z nezabavitelné částky
Minimální mzda a zaručený plat od roku 2025
Cestovky si mnou ruce: Čechům jedna dovolená ročně nestačí a chtějí utrácet
Kvíz týdne
Baťa slaví 130 let od založení. Otestujte, jak dobře znáte historii firmy
1/10 otázek
Spustit kvíz
Školení pro účetní
Podzimní novinky pro mzdové účetní
30. 10. 2024
9:00
Více
Aktuální problémy uplatňování DPH a změny pro rok 2024
7. 11. 2024
9:00
Více
Mzdové účetnictví - legislativní novinky roku 2025
8. 1. 2025
9:00
Více
Diskuse
DPP odvod zdrav. poj. do minima
4
19:19
Pamica - odprac. hod. DPČ
0
18:13
Dohodáři a svátky
0
16:16
Prodej pozemku - placení daně z příjmu
1
16:03
Výpočet dovolené
3
15:25
Invalidní důchodce 1 nebo 2 stupně a doplatek ZP do minima
7
11:57
Všechny diskuse
Aktuální kurzovní lístek -
EXCHANGE s.r.o.
dne 8. 10. 2024
EUR
25,210
25,330
USD
23,030
23,210
TIP: VYDĚLÁVÁTE V ZAHRANIČÍ?
Pošlete si výplatu na svůj CZK účet -
bez poplatků!
WebTop100: Vliv AI a marketplaces na český e-commerce i digitální marketing
PROGRAM
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji