Hlavní navigace
největší server pro podnikatele v ČR
Články
Aktuality
Poradna
Průvodce podnikáním
Diskuze o účetnictví
Zákony
Firemní finance
Kalkulačky
Podnikatel.cz do mailu
Vzory smluv
Šablony a formuláře
Rejstřík firem
Fotogalerie
Úřady
Kurzovní lístek
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Podnikatel.cz
»
Byznys a politika
Byznys a politika
841
–
870
/
1 749
První strana
Předchozí strana
20
27
28
29
30
31
40
Následující strana
Poslední strana
5 tipů na to, jak se lépe vyrovnat s koncem podnikání
Konec podnikání má různé důvody, pozitivní i negativní. Pokud je spíš vynucené špatnou situací, bývá složité se s ním vyrovnat. Co může takovou situaci ulehčit?
Jana Bohutínská
25. 7. 2016
Doba čtení:
6 minut
Poznat, kdy je čas to zabalit. Jedna z nejdůležitějších vlastností podnikatelů
Někdy je velmi složité poznat ten správný okamžik. Třeba ten, kdy přestat s podnikáním. Lidé se pak často dostávají za hranici, zpoza níž už není návratu.
Zdeněk Vesecký
22. 7. 2016
Doba čtení:
6 minut
Rekord je na světě. Počet lidí, kteří podnikají na vedlejšák, přesáhl 400 tisíc
Ke konci června byla prvně pokořena hranice 400 tisíc OSVČ vedlejších. Aktuálně si v Česku podnikáním jen přivydělává nejvíce lidí v historii.
Daniel Morávek
21. 7. 2016
Doba čtení:
3 minuty
Začínal u pípy, teď vlastní regionální privátní rádio. Přečtěte si jeho příběh
Příběh Ivana Záboje, majitele jednoho ze soukromých rádií v Česku, nás provede začátky, úskalími, radostmi i zajímavostmi této neobvyklé práce.
Anna Pechová
21. 7. 2016
Doba čtení:
5 minut
Přerušení samostatné výdělečné činnosti oznamte pojišťovně, budete ve výhodě
Informovat svou pojišťovnu o přerušení SVČ není povinnost, ale přináší to mnohé výhody. Proč si raději cestu do pojišťovny udělat?
Redakce
20. 7. 2016
Doba čtení:
2 minuty
Proč se restauracím (ne)vyplácí přijímat stravenky?
Restaurace, která nepřijímá stravenky, se připravuje až o polovinu hostů. Ztráta je v tomto případě vyšší než zaplacená provize a náklady na administrativu.
Zdeněk Vesecký
20. 7. 2016
Počet nových komentářů
12
Doba čtení:
5 minut
Kde se dobře podniká a kde čekat klacky pod nohama? Zapátrali jsme v anketě
Výběr místa podnikání patří k rozjezdu byznysu, řeší ho i ostřílení podnikatelé. Pátrali jsme po Česku, v jakých místech se dobře podniká a kde čekat překážky.
Jana Bohutínská
20. 7. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
5 minut
Chcete založit e-shop? Musíte mít provozovnu a sklad?
Pokud plánujete založit e-shop, musíte si zřizovat provozovnu a sklad? Odpovídáme v naší odborné poradně.
Petr Čížek
19. 7. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
1 minuta
Nejvýdělečnější letní byznys? Zmrzlina. Hledáme vaše fotky z dovolených
Kde kvete nejlepší byznys kolem zmrzlinového pokušení? Hledáme vaše fotky a nabízíme fotogalerii zmrzliny z celého světa.
Redakce
18. 7. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Změny u daně z nabytí nemovitostí se opět posunuly, nastanou nejdříve v říjnu
Daň z nabytí nemovitých věcí bude nově platit kupující a končí rovněž ručení. Tyto změny ale začnou platit nejdříve v říjnu letošního roku.
Daniel Morávek
15. 7. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Chyběla mu pravá italská čerstvá pasta. Začal ji vyrábět sám
[FOTOGALERIE] Své těstoviny, které jdou na dračku, začínal vyrábět doma. Nyní je už spolumajitelem restaurace. Seznamte se s pastařem z Karlových Varů.
Kateřina Horáková Pallayová
14. 7. 2016
Doba čtení:
6 minut
Pracovali v baletu a na šachtě. Dnes úspěšně podnikají v úplně jiném oboru
Pro tanečníky či horníky je skoro nemožné pracovat do řádného důchodu. Jsou to často lidé, kteří své povolání radikálně změní. A někteří rovnou začnou podnikat.
Jana Bohutínská
13. 7. 2016
Doba čtení:
6 minut
Podnikání lidí po padesátce podporuje národní akční plán
Ministerstvo práce a sociálních věcí má k dispozici akční plán, který má za cíl zaměstnat či motivovat lidi po padesátce k podnikání.
Redakce
11. 7. 2016
Počet nových komentářů
3
Doba čtení:
1 minuta
Seznamte se s Jeans Makerem. Šije džíny, které rostou spolu se zákazníkem
Nechce se vám investovat do drahých džín, když si nejste jistí, že se do nich za pár měsíců ještě dostanete? Pak si objednejte ty od Jeans Makera.
Zdeněk Vesecký
11. 7. 2016
Doba čtení:
8 minut
Jak vybrat dodavatele do restaurační kuchyně?
V restaurační kuchyni není možné zpracovat všechno, co kde ulovíte nebo seberete. Suroviny je potřeba odebírat od ověřených dodavatelů.
Zdeněk Vesecký
4. 7. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
5 minut
7 tipů, jak si během prázdnin odpočinout od podnikání a nabrat novou energii
Prázdniny jsou v plném proudu. Jak relaxovat a nabrat plné síly, aby i podzim byl opět ve znamení úspěšného podnikání? Tady je našich 7 tipů.
Michael Hovorka
4. 7. 2016
Doba čtení:
4 minuty
5 vyzkoušených důvodů, proč se pustit do podnikání po padesátce
Podnikání kvete v každém věku. Alespoň tak by bylo možné shrnout zkušenosti těch, kteří rozjeli svůj byznys po padesátce. Ve vyšším věku vidí i některé výhody.
Jana Bohutínská
30. 6. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
6 minut
Navrhl dřevěné hodinky, po pár měsících je prodává na všech kontinentech
Mladý inženýr ze Šumperku navrhl dřevěné hodinky. Jak začínal, s čím se potýkal a z čeho má radost, prozrazuje v dalším dílu seriálu Příběhy podnikatelů.
Zdeněk Vesecký
27. 6. 2016
Počet nových komentářů
9
Doba čtení:
9 minut
Zakládáte firmu? Toto všechno musí obsahovat zakladatelské listiny
Jestliže zakládáte firmu, musí vaše zakladatelské listiny splnit některé náležitosti. Čtěte, co všechno musí společenská smlouva či stanovy obsahovat.
Daniel Morávek
22. 6. 2016
Doba čtení:
3 minuty
Eseróčko vs. živnost. Co si vybrat, když začínám podnikat? Tady jsou naše tipy
Náklady na pořízení eseróčka se stále snižují a to nahrává většímu počtu této právní formy podnikání oproti živnostem.
Jiří Matzner
17. 6. 2016
Počet nových komentářů
4
Doba čtení:
6 minut
Věštecké sny, soucit s kozou či cesta k popelnici a jiné kuriózní starty byznysu
Prvotní impulzy k začátku podnikání jsou leckdy hodně netradiční. Stačí sen, soucit ke zvířeti či rizikové těhotenství. Čtěte 5 podnikatelských příběhů.
Redakce
15. 6. 2016
Doba čtení:
5 minut
Jak na prodej sezónních přebytků ze dvora a zahrady
Letní sezóna přináší možnost přivydělat si prodejem ovoce, zeleniny a dalších produktů, které doma nestihneme zpracovat a spotřebovat. Čtěte, jak na to.
Zdeněk Vesecký
15. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
5 minut
Byznys s trdelníky nezná hranice. Z Česka míří až do Asie
Podívali jsme se na zoubek trdelníkovému byznysu. Dá se na tomto pečivu vydělat hromada peněz s minimem námahy a investic? Prozradí jeden z největších výrobců.
Zdeněk Vesecký
13. 6. 2016
Počet nových komentářů
3
Doba čtení:
7 minut
Vrháte se do podnikání? Náš průvodce vás začátky provede krok po kroku
Jaké štemply potřebujete, kde vezmete peníze nebo jak na základy účetnictví? Odpovědi na tyto otázky najdete ve velkém průvodci pro začínající podnikatele.
Redakce
10. 6. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Koníček může přerůst v podnikání. Inspirujte se u žen, které tak začínaly
Rozjet z koníčku byznys je jedna z možností, jak začít podnikat. Vypadá to jako idyla, ale i pří ní je třeba držet sama sebe na uzdě, mít jasnou vizi a plán.
Jana Bohutínská
9. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
5 minut
Chce prodávat potraviny v pronajatých prostorách. Jaká povolení potřebuje?
Pronajala si prostory, ve kterých chce prodávat potraviny. Jaká povolení pro to potřebuje a jak je to s kolaudací pronajatých prostor?
Petr Čížek
8. 6. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Kuchyně je výkladní skříní restaurace, její šéf musí být skutečný mistr
Šéfkuchař a jeho tým sice stojí v pozadí, ale jsou základním kamenem restaurace. Pokud natrefíte na lidi se zapálením, máte vyhráno.
Zdeněk Vesecký
8. 6. 2016
Doba čtení:
5 minut
Vzpomínáte, jak se jmenoval první supermarket v ČR? Od otevření uplynulo 25 let
Před 25 lety otevřel první supermarket na území ČR. Provozovala ho společnost Ahold a byl otevřen v Jihlavě.
Redakce
7. 6. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Jak zařídit, aby váš podnik od prvního dne praskal ve švech?
Otevíráte svůj podnik až za měsíc nebo za dva? Nevadí, dejte o něm vědět už teď. Jen tak se váš start povede na jedničku.
Zdeněk Vesecký
6. 6. 2016
Doba čtení:
8 minut
6 důvodů, proč se vyplatí se při podnikání fyzicky nezruinovat
Údržba těla a fyzické kondice se promítá i do mentální aktivity. Tělo ovlivňuje každé podnikání, a proto si zaslouží pozornost. Proč se vyplatí o něj pečovat?
Jana Bohutínská
2. 6. 2016
Doba čtení:
6 minut
841
–
870
/
1 749
První strana
Předchozí strana
20
27
28
29
30
31
40
Následující strana
Poslední strana
Mohlo by vás zajímat
Rozvrhování práce zaměstnancem od roku 2025
Od jaké výše mzdy a příjmů se bude v roce 2025 platit 23% sazba daně z příjmů?
2025: Vyplatí se OSVČ více paušální daň, nebo výdajové paušály? Máme velké srovnání
Opravné položky k pohledávkám: Co byste měli vědět?
Kvíz týdne
Baťa slaví 130 let od založení. Otestujte, jak dobře znáte historii firmy
1/10 otázek
Spustit kvíz
Školení pro účetní
Podzimní novinky pro mzdové účetní
30. 10. 2024
9:00
Více
Aktuální problémy uplatňování DPH a změny pro rok 2024
7. 11. 2024
9:00
Více
Mzdové účetnictví - legislativní novinky roku 2025
8. 1. 2025
9:00
Více
Diskuse
Vyřazení z majetku DHM a technické zhodnocení?
0
Včera
Ukončení PP v průběhu vyrovnávacího období
4
Včera
BOX PPL
2
Včera
Reklamace z EU - PDP či ne?
0
Včera
Sleva na studenta neoprávněná, prosím paní Jasná
0
Včera
DPP výkaz
4
Včera
Všechny diskuse
Aktuální kurzovní lístek -
EXCHANGE s.r.o.
dne 5. 10. 2024
EUR
25,280
25,360
USD
22,950
23,070
TIP: VYDĚLÁVÁTE V ZAHRANIČÍ?
Pošlete si výplatu na svůj CZK účet -
bez poplatků!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji