zákazníci jsou mnohdy negramotní. Velice často je obtěžuje ve stránce přečíst cokoli co má pár řádků. Můžete to napsat jednoduše aby to nedalo práci přečíst, stejně je to marné.
Dnes zákazník očekává že bude otevřeno 24/7 a že s tím sortimentem dojdete za ním. Vše ostatní ho obtěžuje
Autor si měl po sobě článek lépe přečíst. ("Jestliže restaurace vaří v poledne každý jen jiná jídla, měly by mít aktuální jídelní lístek i na webu." - místo jen asi mělo být den.)
Ale hlavně mi v těch bodech chybí jedna zásadní informace, kterou spousta podniků na webu také nezveřejňuje a při tom pro mě je velmi důležitá - totiž jestli se v restauraci kouří či ne. Někdy to jde odvodit z fotogalerie (fotky stolů s popelníky), ale často bohužel ne.
Dále není pravda, že by vyhledávače neuměly indexovat PDF soubory. Ano, menu v PDF mi sice také vadí a mám ho raději v HTML, ale třeba Google umí PDFka indexovat také (pokud je v nich tedy text a není tam celé menu jako obrázky).
totiž jestli se v restauraci kouří či ne.
To je otazka kterou v civilizovanych zemich nemusite klast. Tady pokud nema vyslovene uvedeno ze je nekuracka (pripadne se tam nekouri alespon behem obedu), tak ji ignoruji. Stejne tak "oddeleny prostor pro nekuraky" je casto naprosty nesmysl, stale je to zahuleny pajzl.
Přesně tak. Bohužel Česká republika zatím bohužel nepatří mezi civilizované země - a s tím co máme v parlamentu, ve vládě a na hradě se ani není moc čemu divit.
Nekuřácké restaurace se tím většinou pochlubí. Pokud to nějaký podnik vůbec neuvádí, tak když se jich pak na to člověk třeba po telefonu nebo při osobní návštěvě ptá, tak se strašně diví, že to vůbec někoho zajímá...
Podle současné legislativy mají mít i označení nálepkou hned u vstupu a dost podniků na to zdá se kašle. Kde jsou nějaké kontroly a pokuty za toto? A klidně bych ten zákon upravil tak, že pokud má daný podnik i nějaký web, musí to mít uvedeno i na něm...
Nevim jestli je ta nalepka povinna.
Nejvice me stve klamava informace o "stavebne oddelenych prostorech" kde se nakonec ukaze, ze jde jen o jednu velkou mistnost, kde se v jedne polovine jakoby "nekouri".
Jeste horsi je ziskat informaci o tom, ze se alespon v dobe podavani obedu nekouri. Ta jiz nebyva uvedena nikde a dozvite se to spise nahodou. Stejne tak je problematicke pak dodrzovani, kdy se sice behem obedu nekouri (v nekterych restauracich cunata pak nekompromisne vyhazuji, spravne), ovsem kdyz prijde nejaky znamy tak se udela "vyjimka". Pak je lepsi zvendnout se a odejit, bez placeni (podminky poskytnuti sluzby byly poruseny).
Jo, to já dobře znám... Můžete mě považovat za militantního nekuřáka. Tomu prvnímu příkladu - tomu říkám "bazén" (v jedné půlce se smí močit do vody, ve druhé půlce ne).
A ten druhý případ - no, zažil jsem kdysi v Pizzerii Einstein (pobočka Londýnská/Rumunská, kdyby to někoho zajímalo), že tam sice i byla cedule, na které bylo napsáno "Děkujeme hostům, že zde od 11.00 do 14.30 nekouří", ale byla jedna hodina, někdo si u vedlejšího stolu zapálil - stěžoval jsem si číšníkovi a ten říkal, že s tím nemůže nic dělat, že to vedle je přece host a že šéf by se zlobil. Ano, nejlepší v takovém případě by bylo se zvednout a odejít, dneska bych to tak udělal, tehdy jsem na to asi ještě neměl jak se říká... víte co.
Ještě že aspoň v Praze těch nekuřáckých restaurací fakt přibývá - a to i kompletně nekuřáckých. Ale fakt nevím, když nějaký podnik je kuřácký, proč to na svém webu nemůže jasně uvést. Proč se musím já aktivně ptát. Dal bych to fakt do nějakého zákona - jako třeba musí mít na provozovně vyvěšenou provozní dobu, tak ať někdo hlídá, jestli tam mají ty nálepky a když ne, ať za to jsou sankce. Já to klidně budu fotit a posílat někam na ČOIku nebo hygienu nebo nevím kam - když po slušném upozornění na to restaurace stejně kašle...