Všech sedm věcí zde charakterizovaných můj zaměstnavatel pravidelně porušuje či nedodržuje, a jestli se mi to nelíbí, můžu jít - za dveřmi čeká dalších X lidí...
Ono pravda žáleží v jakém prostředí se pohybujete. Opravdu nějaké dělnické profese atd.. tam je to katastrofa. Ale není se čemu divit. Celkem mě ale osobně překvapilo že i v takových obchodních řetězcích např. Tesco se lidi na "vedoucích" pozicích neumí ovládat.
Nebudu zde psát jaké konkrétní Tesco, jelikož v době kdy jsem dělal promotéra jsem jich navštívil opravdu hodně v rámci promo akcí. Ale ani tam se lidi neumí chovat a myslí si jací jsou mistři světa když všechny seřvou, zkritizují, poníží a ještě si namyšleně myslí že jejich "motivace" k ostatním prosperuje celku. Takové bych fakt vyhodil a nebo jim dal do ruky lopatu a krumpáč.
A věřím že to co jsem tam zažil jako promotér snad u žádné jiné normální firmy nezažiju.
Tak v první řadě je potřeba říci, že v takovýchto superkrámech se blbě platí. Odzdola až k těm šéfům, co jste poznal.
Takže není v podstatě žádný důvod, aby tam byli kvalitní zaměstnanci. Není v podstatě žádný důvod, aby se tam kvalitní šéfové našli z řadových zaměstnanců, ani aby tam byli přetaženi odjinud.
A kdyby se tam přece jenom někdo kvalitní dostal, tak vedení má na ty nízké a střední šéfy takové požadavky (co musí zajistit, bez ohledu na tolik a jakých zaměstnanců pod sebou mají), že se tam takový kvalitní šéf obvykle dlouho neohřeje.
Takže není důvod se divit, že to tam tak vypadá.
No tak není dělnická profese jako dělnická profese. Je potřeba říct, že se není čemu divit u nekvalifikovaných profesích.
Ale jsou kvalifikované dělnické profese a často vysoce žádané. Jistě nedávná krize postihla průmysl hodně, takže teď to dobré nebylo, ale poptávka se začíná obnovovat.
Pokud někdo dělá práci, kterou může po krátkém zaškolení dělat prakticky kdokoliv, tak se nemůže divit, že je hrozně snadno nahraditelný a že mu to hloupý šéf dává okatě najevo.
Pokud je někdo šikovný řemeslník, tak je na tom podstatně lépe. Ale je nutná dlouhá praxe a dobré reference. Mistra na svařovně, nebo na slévárně sice šéfové občas taky seřvou, ale dobře ví, že jiného snadno neseženou. A že z ostatních dělníků budou jiného mistra (stejné kvality) vychovávat dlouho.
můj předchozí zaměstnavatel byl úplně stejný a taky neustále říkal, že před branou stojí tisíce lidí, ale když na to přišlo a měl někoho sehnat, tak z těch tisíců lidí nebyl schopen nikoho vybrat :)