existuje - ak zan povazujeme ten od Gvadanyiho. Dnes je v ramci EU registrovany a chraneny pod nazvom "Skalicky trdelnik" (Gvadanyi v Skalici nejaky cas zil, v jeho dome dnes sidli mestska kniznica). Technologia je postavena na prvotriednych surovinach, predovsetkym kvalitnych vajciach, muke, vlasskych orechoch, bravcovej masti a - dreve! Trdelnik sa pecie na otvorenom ohni z dreva ovocnych stromov (hruska, ceresna, visna), co mu dava jemnu dymovu vonu, pricom sa masti bravcovym sadlom. Nakoniec sa obali v sekanych vlasskych orechoch a cukre. Je to ozaj DOBROTA! Produkty pana Luku (pri vsetkej ucte!) sa s tymto nedaju porovnat. "Nebe a dudy!", ako sa zvykne u Vas hovorit.
Tymto Vas srdecne pozyvam do Skalice!
Podíval jsem se na stránky pana Luky, zajímaly mě suroviny. Nečekal jsem, že mi prozradí jeho jedinečný recept, chtěl jsem vědět zda vyrábí z sádla, cukru, medu, nebo z palmového, řepkového oleje a glukózofruktózového sirupu.
Dozvěděl jsem se, že má ISO 9001, o surovinách nic. Inu, také dopověď. A vlastně i dostatečná.