Já to budu řešit tak, že si na výlet vždy s sebou vezu autem malý vařič. A když nenarazím na rozumnou hospodu, stačí uvařit těstoviny nebo rýži a pak to smíchám s již hotovým jídlem v sáčku. Není tomu moc co vytknout, je to vždy dobré. Nejlépe chutnají špagety. Nejen že to vyjde na třetinu, ale výhoda je též v tom, že nemusím ztrácet čas hledáním nepředražené hospody, která by měla místo. Uvařeno je dříve, než zvládne průměrná hospoda obsloužit a je to též sázka na jistotu. Bez vařiče se nám totiž může také stát, že budeme hospodu marně hledat, na jídlo hodinu čekat a/nebo za oběd pro pětičlennou rodinu zaplatíme třeba i více jak 700 Kč, když je to turisty rozmazlená lokalita.
Bezhlavému zdražování je třeba se bránit !
Sedm stovek pro pětičlennou rodinu? To jste z levného kraje. Já už počítám, že když budu hodně při zdi, tak za jeden oběd nejmíň dvoustovka blejsne (_!_)
I u Vietnamců jedno jídlo je za víc než stovku. Když dám kurýrovi co přijede v dohodnutý čas padesátku, tak mu říkám, že je to na jedno pivo:-(
Když někam jedu sám, třeba podívat se na výstavu, už jsem si zase zvykl dát do batohu dva, tři rohlíky se salámem.
No to je tím, že děti jsou menší a tak všem třem stačí jedna dospělá porce. Ale až budou větší a každý mít dospělou porci, tak to bude dražší a vařič to bude fakt jistit.
To ho snad budu vozit s sebou i na kole.
Podle mne jediná cesta pro hospody jak se udržet je vařit ve velkém, aby si tak uživili i když budou mít rozumné ceny. Pokud přijde nějaká chudoba, např. kvůli zdražení energií - zelenému nepromyšlené šílenství, hospody je totiž to první na čem lidi začnou šetřit. Ale moc to nevadí, alespoň se uvolní spousta lidí, co budou moci pracovat v jiném oboru. Nyní je totiž hrozný nedostatek lidí.
Přesně tak. Každá totálně prázdná restaurace je podezřelá (pokud to není horská chata a zrovna ten den mizerné počasí). Nejlepší jsou ty kde je sice poměrně plno, ale rychle to odsýpá. Nemám také rád hospody, co mají příliš rozsáhlý jídelní lístek. A zvlášť účtují maso, přílohu, tatarku a kdoví co ještě. Tam také hrozí že to nebude čerstvé a kvalitní. Když má někdo moc velký jídelní lístek tak mi hrozí že budu hrozně dlouho čekat (protože si to komplikují) a nakonec mi to napočítají až se budu divit. Ale ani tak nevydělají, protože 10 lidí dovede totálně zahltit kuchaře. Naopak oceňuji když má někdo jenom dvě nebo tři hotová jídla. Vůbec mi nevadí, pokud přijdu později a už mají jen jediné jídlo, nebo si dokonce musím dát minutku a déle čekat. To je naopak důkaz toho, že další den budou mít vše čerstvé.