Češi upřednostňují místní potraviny

27. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek

Naprostá většina českých spotřebitelů má zájem o kvalitní místní potraviny. Osmdesátšest procent dotazovaných vítá vznik značky Regionální potravina. To vyplynulo z aktuálního průzkumu ministerstva zemědělství. Na poptávku po kvalitních domácích potravinách reaguje projekt Regionální potravina, kterým ministerstvo zemědělství současně podporuje menší tuzemské výrobce a pěstitele.

Tento projekt se zaměřuje na nejlepší produkty českých zemědělců a zpracovatelů v jednotlivých krajích. Odborné poroty hodnotí výrobky v šesti kategoriích, tj. mléčné produkty, pekařské a cukrářské výrobky, ovoce a zelenina, nápoje, uzeniny a produkty z masa a ostatní potravinářské produkty. Oceněné výrobky získají certifikát ministerstva a právo užívat značku Regionální potravina na výrobcích a při jejich propagaci po dobu šesti let. Spotřebitelé tak mají jasno o původu, kvalitě i čerstvosti produktu.

Autor článku

Kolektiv autorů serverů Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).