Češi začali jíst kapry i mimo Vánoce

7. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek

V České republice se zvyšuje zájem o kapry i mimo vánoční sezónu. Celková meziroční spotřeba sladkovodních ryb stoupla v průběhu roku 2010 o osm procent. V konkrétních číslech to znamená nárůst z předchozích 1,32 kg na osobu na 1,37 kg.

Od roku 2000 se poprvé podařilo spotřebu sladkovodních ryb na vnitřním trhu zvýšit nad úroveň vývozu o celých deset procent. Tuzemská tržní produkce ryb loni dosáhla přibližně 20 100 tun, přičemž téměř devadesát procent chovaných ryb tvořil kapr, komentuje příznivý vývoj ministr zemědělství Ivan Fuksa.

Představenstvo firmy Rybářství Třeboň si přeje, aby tento trend nebyl krátkodobý. Za zvýšenou spotřebu ryby má podle akciové společnosti vliv ministerstvo zemědělství, které zveřejnilo propagační program Ryby domácí. Cílem bylo podpořit zájem spotřebitelů o tuzemské rybí produkty.

Pociťujeme rostoucí zájem o sladkovodní ryby ze strany zákazníků. Díky vyšší poptávce jsme před Vánoci otevřeli novou prodejnu přímo na sádkách ve Velkém Dvoře, dodal Pavel Míšek, obchodní náměstek společnosti Rybníkářství Pohořelice.

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).