Myslím, že veřejnost, která se nikdy nevěnovala podnikání má zkreslené představy. Majitel restaurace podle výpočtu pana ing. Makoně ( viz. předchozí příspěvek )
získá za rok díky neexistujícímu EET 54 mil. neevidovaných Kč. Na výrobu těchto
obědů ale musí zakoupit suroviny také za 54 mil. korun a pochybuji, že je získá od
firem bez vystavení faktur. Takže na konci roku účetně eviduje velké množství
zboží, které nemůže uplatnit jako nákladovou položku, protože není z čeho.
Za pět let podnikání by měl v účetní evidenci suroviny za 270 mil. Není možné,
aby si takové skutečnosti někdo kompetentní nevšiml. Dále si neumím představit,
že takový podnikatel dává instrukce svým zaměstnancům, aby neevidovali tržby.
Vše by se obrátilo proti němu. Neevidovat tržby lze na tržnici, v malém rodinném
provozu, ale u firmy s větším obratem to není možné.