Čokolády Figaro obsahovaly bakterie salmonely, výrobce je preventivně stáhl z trhu

25. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek

Společnost Kraft Foods musela preventivně stáhnout z českého trhu tři čokolády Figaro. Je to kvůli internímu šetření, které prokázalo v těchto výrobcích výskyt bakterií salmonely. Jak uvedla mluvčí Kraft Foods, do této chvíle nemá společnost žádné informace o tom, že by došlo po konzumaci některého z produktů vyrobených v bratislavské továrně k nákaze salmonelou.

" Zdroj nákazy byl identifikován a v současné době probíhá ve spolupráci s našimi dodavateli intenzivní šetření s cílem zjistit, jak k této situaci došlo," uvedla mluvčí Jaroslava Hájková. Ta zároveň doplnila, že drtivou většinu vyrobených závadných výrobků se podařilo stáhnout ještě z výrobních a distribučních skladů. Zbytek výrobků v současné době stahujeme z prodejen. Ke spotřebitelům se tak dostalo pravděpodobně jen velmi omezené množství závadných výrobků, uzavřela Hájková.

Autor článku

Michael je šéfredaktorem Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz a jeho doménou jsou rozhovory. Zajímá se o marketing, e-commerce a nové technologie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).