Čtyři desítky restaurací, rychlého občerstvení, hospod a pivnic teď svým provozovatelům vydělávat nebudou. Po návštěvě kontrolorů Státní zemědělské a potravinářské inspekce musely zavřít své brány. Důvodem je celá řada prohřešků proti předpisům: dlouhodobě zanedbaný úklid, výskyt myšího trusu, hromadění odpadů, výrazné znečištění všech prostor, nečistoty na stěnách, nečistoty na podlaze, poškození stěn, nevhodné skladování potravin a další.
Psali jsme dříve: 16 hříšníků, kterým potravinářská inspekce musela zavřít byznys
Většinou vás server Podnikatel.cz seznamuje s příběhy podnikatelů, kteří to se svým byznysem myslí vážně a snaží se svým zákazníkům nabídnout ten nejlepší servis, aby se rádi vraceli. Výjimkou nejsou ani lidé podnikající v oblasti stravování, kterými se můžete inspirovat.
Čtěte například: Učitelka si otevřela restauraci. Pohlreich by z ní ale nešílel, naopak nebo Nakoukněte s námi do vyhlášeného lahůdkářství, kde vyrábějí tradiční chlebíčky
Někdy je ale dobré zavítat k těm, kteří mají filozofii podnikání zcela odlišnou. Alespoň se člověk dozví, jak to rozhodně nedělat a kde se neinspirovat. Státní zemědělská a potravinářská inspekce všech 40 hříšníků, kterým během posledních deseti týdnů uzavřela podniky, zveřejnila na svých stránkách. Seznam hledejte ZDE.