Hlavní navigace

Názor k článku Do předčasného důchodu později a za horších podmínek od zvirek - Jít hned může kdokoliv, ale nedostane nic .......

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2023 14:09

    zvirek

    Jít hned může kdokoliv, ale nedostane nic .... To je právě to strašný, když si vezmete, kolik tam za ty roky pošlete.
    Největší sposťárna je, že chtějí dodržovat délku živat v důchodu na cca 21 letech jako je nyní, akorát už nikdo nedodá, že délka strávená v práci se tím bude prodlužovat, jak se bude postupně zvyšovat lidský věk.
    Správně by měl být dodržen poměr života v důchodu k délce života v práci ( např. 1:2 ), - ten se díky pseudo reformě bude pořád zkracovat - pracovat budete 40, později 45, později 50 let a živoat v důchodu vám bude pořád zůstávat na těch 21 letech ( když budete mít štěstí a dožijete se toho ).
    Navíc by tedy dle tohoto pravidla měli muži chodit do důchod dříve, jelikož také umírají o něolik let dříve , to také nikdo neřeší ....
    Fakt, člověk by čekal, že progres civilizace bude k trendu méně pracovat a více odpočívat, tak jak se to postupně posunovalo od starovékého otroctví, přes středověké nevolnictví, vytvoření důchodů, po volné soboty a postupně i neděle.
    A nyní je to poprvé, kdy novější generace bude pracovat déle ve svém živoatě, než generace předchozí. Co dělají IT specialisti , kde jsou roboti a umělá inteligence ?
    Hanba nám ....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).