Tu konzervu v Lidlu jsem také koupila. Pro strýčka příhodu někdy do rizota. Nevím, zda mají nákupci supermarketů za povinnost výrobky laboratorně ověřit, jestli je složení takové, jaké je napsané na etiketě. Nejsem škarohlíd a nechci si kazit zbytek života nadáváním na cokoliv a kohokoliv, ale, co se týká potravin, jsou šizeny téměř všude. Šunka dušená - nejvyšší kvalita 92% masa - skvěle, koupím si 10 dkg na svačinu a když tuto nejvyšší kvalitu jím, cítím, jak mi trnou zuby, kolik je v této nejvyšší kvalitě té divné soli, nebo co to tam dávají. Většinou to po jednom soustu vyhodím, dlouho nic takového nekoupím, po čase se nechám zlákat "nejvyšší kvalitou" a je to většinou totéž. Jedině v Bille prodávají občas hodně drahou šunku, která je skutečně maso, nikolik mleté maso, ale mívají ji zabalenou a tam, kde nakupuji, jsou většinu naštvaní, že ji musí rozbalit a trochu mi z ní nakrájet, protože pak to dlouho, dlouho nikdo nekupuje. V této šunce, jestli je to pražská, nevím, tam ten příšerný sanytr, nebo co to je, necítím. Minulý týden jsem koupila bavorské klobásky na gril, jakýsi vysoký obsah masa. S Bavorskem to mělo stejný jen název, čertví, kde a kdo to vyrobil, za tři minut na grilu byly vysušené, nepoživatelné a následně hozené do popelnice. Za chléb, který se dnes prodává, i když je ho milion druhů, by král Karel IV. učil pekaře plavat v koši ve vodním toku (u toho jsem, samozřejmě, nebyla, to jsem četla v literatuře).