Gurmán ochutnal croissant ve francouzském pekařství Paul

23. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek

Praha přivítala tradici francouzského pekařství. Pekařství Paul, jehož historie se váže až k roku 1889, přivítalo své návštěvníky v prvním patře Paláce Flora, nesměl chybět ani Gurmán business serveru Podnikatel.cz. Ochutnali jsme francouzský croissant a borůvkový koláč.

Croissant byl při nákupu teplý, křehký a nadýchaný za dobrou cenu 19 korun. S borůvkovým koláčem jsme se přenesli do kuchyně našich babiček, které nešetří borůvkami a těsto koláče slouží právě jen jako „držák” na sladké lesní plody vyskládané do centimetrové výš­ky.

Součástí sortimentu pekařství jsou sladké zákusky, croissanty, koláče…, chleby a bagety. Zakoupené zboží lze konzumovat na místě ve stylově zařízeném pekařství, kavárně i čajovně zároveň nebo si osnést domů v elegantních papírových krabičkách. Posezení v koutě prvního patra nákupního centra však Gurmána příliš nelákalo, tak zvolil variantu „take away”. Pekařství by to totiž více slušelo v útulném malém obchodě, do kterého se vstupuje přímo z ulice, a které umožňuje vybírat už z chodníku očima ve výkladní skříni, než v prvním patře Flory vedle drogerie a videokazet, skoro pod eskalátory. Čtěte více: Pravidelný páteční seriál GURMÁN

Paul si zakládá na tradici a je luxusnější (i interiérem) než v Česku dávno usazená síť francouzských Panerií. Na tu ale je, na druhou stranu, více vidět. Stejně jako třeba na francouzské cukrářství v Italské ulici na pražských Vinohradech, kde jsou ceny ale zase tak dvakrát vyšší než v pekařství Paul. Nebo na francouzské pekařství, cukrárnu a lahůdky au Gourmand v Dlouhé ulici.

Pekařství Paul nicméně udělujeme čtyři Gurmánské hvězdičky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).