Vlákno názorů k článku Jak mohou účetní poznat rizikového klienta? Na tyto faktory si dejte pozor od Honzina JU - ...postupné rozpouštění nelegálně získaných peněz (např. vysoké obraty...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2019 20:59

    Honzina JU (neregistrovaný)

    ...postupné rozpouštění nelegálně získaných peněz (např. vysoké obraty v restauracích nebo obchodech, v nichž na základě znalosti místních poměrů není velký provoz apod.)

    Jak má účetní vědět jaký je frmol v restauraci kam podnikatel chodí?

  • 31. 1. 2019 14:30

    nemo (neregistrovaný)

    Má tam osobně chodit a sedět celé dny. (Tady se asi nemyslí restaurace, kam podnikatel chodí, ale které vlastní - tedy vysoké tržby v hospodě, kde reálně není ani noha, přes které se "perou prachy".)

    Jinak z toho kouká jako sláma z bot obligátní "hodit na někoho zodpovědnost". Ouřadové mají ve skutečnosti mnohem více dat a údajů, než nějaká(-ý) účetní, ale zodpovědnost pochopitelně žádnou. Hodí to na účetní podle gumového "musel a měl vědět". (Viz. požadavek lustrování až desátého subdodavatele a přitom sama FS dá zakázku přímo "bílému koni".)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).