Mně je zase smutno z pohledu na složení výrobků, které se prodávají u nás v supermarketech a lidé jimi mají nacpané vozíky, protože jsou levné. A že právě Češi jsou se svým vepřo-knedlo-zelo ukázkovým příkladem zdravé stravy, co?
The Candy Store akorát rozšiřuje nabídku zboží, které se u nás jinak prakticky nedá sehnat (root beer), nebo je "upraveno na naše chutě" (=ošizené, např. Coca cola/Pepsi).
vždyť je to to samé, stačí se v USA projít a krásně jde viděť, že tam mají ještě náskok, ale v obezitě z náhražkových a umělých potravin je už doháníme, to je pravda.. a co se šizené coly týče, ta opravdu už nechutná tak jako dříve, ale prý je ČR mezi těmi zeměmi, které jsou ošizeny méně, více se prý šidí ještě na slovensku a na ukrajině. Jestli jsme ve stejné kategorii jako usa nebo i mezi námi a jimi je i dnes rozdíl, tj. jestli cola alespoň tam nezačala ten svůj sajrajt šidit, to už netuším. A naštěstí se mě to už netýká, páč od jisté doby to do huby nedám natož níž.
Od te doby co jsem zjistil, ze v 2l cole je minimalne 30 kostek cukru (nebo tam misto toho davaji jeste horsi glukozovy sirup) piju jenom vodu, caj a kavu zasadne bez cukru. Problem u coly je takovy, ze pri piti clovek nedokaze najit miru, i kdyz napriklad prijal kalorii podobne jako kdyby snedl regulerni zdravejsi jidlo (napriklad kureci stejk s varenym bramborem). Mozek zkratka neaktivuje to centrum nasyceni, proto je schopen clovek za den klidne 2l coly bezproblemove vypit. V USA jsou take povolene GMO, popravde, moc tomu neverim. Jidlo, ktere je upraveno tak, ze je toxicke pro skudce (je to zivy organismus) nemuze byt podle me zdrave i pro cloveka. Navic nebyly uskutecneny dlouhodobe testy a schyluje se podobny pru** jako s DDT, ktery se bezne pouzival, pritom je silne toxicky a delal z muze neplodne impotenty.. Takze nejspise tento obchod vynecham a radeji zajdu do obchodu zamereneho na italske speciality pro nejaky syr nebo vino :-)
No, tak zrovan u té Coly jsme v "západní" sféře, na rozdíl od Slovenska, takže tam je to ještě slazeno cukrem.
Právě na rozdíl od USA, kde do všeho možného i nemožného perou kukuřičný sirup.
A vysvětli nám, co je špatného na vepřovém, je-li konzumováno v přiměřeném množství a úpravě, a na zelí? Nebo na knedlíkách - vírazně lepší, nežli třeba sladká houska z hamburgrárny. Tím se ohání kdejaký blb, prý "knedlovepřozeloomg". Aniž by se obtěžovali zamyslet a zastydět, co to plácáš za nesmysly.
Stějně tak se styď za výkřiky "mají nacpané vozíky, protože jsou levné". Přemýšlej: oni to kupují, aby toho polovinu vyhodili? Pokud ty polovinu vyhazuješ, tak to vypovídá o tobě, ne o ostatních. Je to levné? Statistika říká něco jiného. Proč tedy? Nesouvisí to s mizernou dostupnosti nákupu základních potravin v docházkové vzdálenosti? Nesouvisí to s pernamentně předraženým zbožím, v nárazech s cenou na německé úrovni, nutící zákazníky nakupovat ne podle potřeby, ale do zásoby?
Morbidní obezita v ČR nikdy nebude mít nic společného s americkými sladkostmi, ale s českými jogurty plnými škrobu, čokolády ze ztužených rostlinných tuků, paštik plných tuku, uzenin plných kůží, tuku a opět škrobu. Nejlépe zajíst rohlíkem a salátem plným majonézy, popř. vepřovou s knedlíkem. Oproti těmto lahůdkám, které většina lidí den co den konzumuje v hojném množství, je McDonald vrchol zdravé výživy. Tohle tažení proti americké kuchyni, potravinám a fastfoofům mi přijde jak tažení proti americkému broukovi v 50 letech. Obojí je mimo.
Viděl. A nevidím problém v tom si jednou za čas dát něco sladkého a plného cukru. Po tom se netloustne. Při vší úctě, přijdete mi tu jako banda zakomplexovaných pokryteckých magorů. Řeč je o obchodu se sladkostmi, tak co jako čekáte, že tam budou prodávat? Klíčené zrní? Netloustne se po tom, že si dvakrát za měsíc dám vanilkovou kolu a tyčinku z ameriky. Tloustne se z chleba s paštikou nebo párkem k večeři. Ze svíčkové se šesti k obědu. Ze sušenek blbe dobré ráno k snídani. Což je typický jídelníček většiny čechů co jdou pak kafrat do diskuzí, že se jim sem vozí sladkosti z ameriky.
a proc si nekoupite vyborny zivy jogurt, cokoladu z kakaa, neudelate domaci pastiku, nekoupite u dobreho reznika kvalitni uzeninu? proc se cpete odpadky? a na penize to nesvadejte, paklize mate na hnus plny separatu a plnidel za 60kc ktereho musite snist tak 3x tolik aby vas zasitil, tak mate na kvalitni burt za 120kc a jeste usetrite.
víte, když už chcete chytat za slovíčko, tak já vám odpovím i přestože dávám přednost hovězímu, ano vepřové je možné uvařit, z vývaru se udělá polévka a maso se nakrájí na plátky a lze to takto podávat také, několikrát jsem to takto dělal i já i když dávám přednost hovězímu..také vařenému :) jinak vepřové častěji peču. A víte kolikrát jím mm nebo piju kolu? 0x
:-)
K této diskuzi bych řekla jenom jednu věc...a to že z Vás srší jen "menší" závist!! Myslím, že je to velmi obdivuhodné být ve svých 23 letech na takovéto úrovni....Vybudovat si všechno sám a přinést do ČR něco nového!! :-)
A že je to dražší, ano to je, ale co v dnešní době není..vejdete do obchodu s italskými specialitami a je to to samé, stejně drahé...
Majiteli držím palce a pevné nervy s "českými rejpaly"
Je to samozřejmě chvályhodné, že sem konečně někdo začal vozit na ochutnávku i jídlo ze zámoří. Ale ten koncept sám o sobě není nijak převratný nebo novátorský, jak se snaží článek prezentovat. Už drahně let u nás funguje a prosperuje třeba lahůdkářství/řeznictví pana Robertsona, který nejen vozí zajímavé produkty z Británie (půlka britské komunity v Praze tam chodí pro Bovril, druhá půlka pro Marmite), ale taky britské masové speciality sám vyrábí.
Když se podíváte na ty fotky, ten krám se v podstatě od toho Robertsonova v ničem neliší: má jen pár artiklů, většinou samé ty nejprofláknutější věci, které našinec zná z televizních seriálů - většinou dochucovadla a mlsky, věci co se nekazí. Na tom opravdu není nic moc co objevovat. :-)
Akorát je trochu tristní, že třeba ledové čaje Arizona (mimochodem ty nepatří k těm vyloženě nezdravým věcem), která se v USA běžně kupují v 99c store, tedy za nějakých 18 korun tady vyjdou na 59 korun. Jasně, je v tom DPH, něco stojí doprava, ale i tak - není víc než trojnásobek přeci jen trochu moc?
Jinak nic proti podnikatelskému záměru, je to pořád lepší než řada jiných případů, nicméně mi přeci jen trochu vadí ta filozofie dělat při prodeji v ČR z věcí v USA často cílených jako "levné pro masy" téměř luxus :-(
Lucko...clanek je sice temer pohadkovy, verim, ze se Ti libil...ale proc tam neni odkud svuj projekt financoval? takovy sen si umi splnit kazdy...vis, kolik takovych projektu ma X lidi v hlave ale nemuze je zrealizovat kvuli financim?....domnivam se, ze investorem bude jeho tata a to je o kus krasnejsi podnikani, nez kdyz si vezmes uver od banky:)......
Více schopných lidí, kteří dokáží z ničeho postavit něco tak, jako tento mladý muž, by našemu státu jen prospělo. Jen bych mnohem radeji viděl, kdyby tento pán vyvážel do zahraničí to, co sám vymyslel, navrhl, jeho firma u nás vyrobila.
Dovážet z většího uskupení zemí (USA) do menší jedné země (ČR) hotové zboží není žádná věda a je to relativně snadné. Vždy jde o to prodat a to se popravdě neliší od jakéhokoliv podnikání. Obtížnost řízení Cash Flow je od vnitrostátního podnikání sice zvýšená, ale přes různé finanční páky není neřešitelná.
Prorazit s něčím českým na zahraničním trhu je teprve věc hodná obdivu a o takovém podnikateli bych si přečetl mnohem raději! Článek na mě v celkovém duchu působí jako PR kámoše kámoši.
I přesto však přeji mladému podnikateli vše dobré a především pevné zdraví.
Jirka
Také si myslím, že je to PR článek. To z toho jde citit a když se podívám na e-shop produktů = nic moc. Aź jsem přemýšlel, jak se ten člověk může uživit s nájmy, náklady pro pár nějakých kusů US komodit. Tak třeba my (ja) obchodujeme s fyzickými komodity po celém světě export-import a to v podstatně větším rozměru a nikdy jsem neviděl, žeby o nás někdo psal. Dávám za pravdu výše Jirkovi. :)
Tak z vás ta česká zakomplexovanost ale teče. Místo brečení v diskuzích, že se píše o někom jiném, se zamyslete nad tím, proč o vás nikdo nepíše a co s tím můžete udělat. Možná že proto, že vy ve skutečnosti neobchodujete s ničím, a obchoduje jen firma, ve které pracujete? Nebo proto, že jste si ve 23 neotevřel svůj vlastní byznys? Nebo proto, že neobchodujete s ničím mediálně zajímavým? Ale snadnější je poplivat úspěch někoho jiného, že? A naučte se skloňovat slovo komodita, když už s nimi obchodujete po celém světě.
To jistě, je v nich jminimálně jednou tolik cukru co v průměrných evropských potravinách. To je známá realita. Běžný zákazník taky ani neví že americké normy na chemii jsou mnohem měkčí než EU. Takže hormony v mase´, GMO, a tuny chemikálií dělají z amerických potravin originální zážitek.
měla jsem v plánu přečíst si celou diskuzi, ale na to nemám, blbý závistivý kecy fakt v pátek odpoledne číst nebudu. Majiteli fandím, já v Brně sem tam jdu taky nakoupit, jasně, je to drahý, proto nechodím, každý den, ale zajdu občas a jsem ráda, že si někde můžu koupit něco na zub, co se u nás všude sehnat nedá.
A vy všichni co máte problém, že je to sladký, tak co lezete do diskuze o cukrovinkách? A jaká obezita, to že si dám sem tam nějaký bonbon mi nezpůsobuje obezitu. To bych chtěla vidět jak žijete zdravě, to jo, tady v tom bordelu, kde ani pořádně nevíme co nám dávají do potravin...