K této diskuzi bych řekla jenom jednu věc...a to že z Vás srší jen "menší" závist!! Myslím, že je to velmi obdivuhodné být ve svých 23 letech na takovéto úrovni....Vybudovat si všechno sám a přinést do ČR něco nového!! :-)
A že je to dražší, ano to je, ale co v dnešní době není..vejdete do obchodu s italskými specialitami a je to to samé, stejně drahé...
Majiteli držím palce a pevné nervy s "českými rejpaly"
Je to samozřejmě chvályhodné, že sem konečně někdo začal vozit na ochutnávku i jídlo ze zámoří. Ale ten koncept sám o sobě není nijak převratný nebo novátorský, jak se snaží článek prezentovat. Už drahně let u nás funguje a prosperuje třeba lahůdkářství/řeznictví pana Robertsona, který nejen vozí zajímavé produkty z Británie (půlka britské komunity v Praze tam chodí pro Bovril, druhá půlka pro Marmite), ale taky britské masové speciality sám vyrábí.
Když se podíváte na ty fotky, ten krám se v podstatě od toho Robertsonova v ničem neliší: má jen pár artiklů, většinou samé ty nejprofláknutější věci, které našinec zná z televizních seriálů - většinou dochucovadla a mlsky, věci co se nekazí. Na tom opravdu není nic moc co objevovat. :-)
Akorát je trochu tristní, že třeba ledové čaje Arizona (mimochodem ty nepatří k těm vyloženě nezdravým věcem), která se v USA běžně kupují v 99c store, tedy za nějakých 18 korun tady vyjdou na 59 korun. Jasně, je v tom DPH, něco stojí doprava, ale i tak - není víc než trojnásobek přeci jen trochu moc?
Jinak nic proti podnikatelskému záměru, je to pořád lepší než řada jiných případů, nicméně mi přeci jen trochu vadí ta filozofie dělat při prodeji v ČR z věcí v USA často cílených jako "levné pro masy" téměř luxus :-(
Lucko...clanek je sice temer pohadkovy, verim, ze se Ti libil...ale proc tam neni odkud svuj projekt financoval? takovy sen si umi splnit kazdy...vis, kolik takovych projektu ma X lidi v hlave ale nemuze je zrealizovat kvuli financim?....domnivam se, ze investorem bude jeho tata a to je o kus krasnejsi podnikani, nez kdyz si vezmes uver od banky:)......