opět jen šaškárna, nevím proč je Česko stále jen za trouby co si nechají všechno líbit, proč se tak mažeme se zloději a podvodníky a stále jim jen ustupujeme. Ještě ten den bych nechal zavřít celý obchodní řetězec Lidl v česku, který tento produkt prodává dokud se věc neprošetří a firmu Pikok nemilosrdně vykopnout z českého trhu, navždy. Ono by jim brzy sklaplo.Nebo si snad někdo myslí, že oni s námi mají nějaký soucit, nebo že se to stalo omylem? Podvádí a kradou proto že jim to český trh dovoluje a ví dobře že když to nevyjde u jednoho produktu, vyjde to u jiného a než se na to přijde, můžou z nás dělat celé měsíce nebo roky roky dál blbce.Takových firem jako Pikok tu jsou tu od revoluce stovky možná tisíce a jen proto že naši politici jsou ustrašení šašci a troubové co si neumí s ničím poradit, a nebo to dělají schválně za nějakou tu provizi do vlastního prasátka.
Otázka je, jaká je míra zavinění na obou stranách.
Může to být tak, že prostě zlý polský výrobce si chtěl namastit kapsu a tak to krapet ošulil. Řetězce k tomu pak přišly jak slepý k houslím.
Nebo třeba taky z úst nákupčího za řetězec zaznělo: "Mi je jedno, jak to uděláte. Třeba do toho nase..., ale na pultech v akci to musí stát XY Kč." No pak další nákupčí řekl, že pokud jim nedodají totéž ze stejnou cenu jak konkurenci, tak s nimi končí.
Větu znějící jako v těch uvozovkách jsem někde viděl/zaslechl od člověka, který se pohybuje právě na rozhraní řetězec/dodavatel.
Pikok není firma ale privátní značka Lidlu. Vyrábí to pokaždé někdo jiný. Český Lidl byl vždycky vyhlášený prodejce blivajzu, který ani prasata nechtějí žrát. A reklamní kampaň s michelinským kuchařem Paulusem (který v tom hraje, protože dostal zaplaceno, jinak je mu Lidl ukradený) na tom nic nezmění.
Ono je to hlavně systematické šizení salámovou metodou. Pamatuju, když loni nebo předloni začali to maso ve skle prodávat. Sklenice byla narvaná až k víčku, sádla minimum. Po cca 1/4 roce to bylo v podstatě 50:50 sádlo a směs masa s rosolem a nešlo to žrát. Když si to někdo kupuje každý týden a spolkne to na jedno nadechnutí, tak si změny ani nevšimne.
To je síla, o celou pětinu masa míň, tyjo.... Kolik to asi tak je? Kávová lžíce masa? Buďto budu kupovat solidní základ a vařit si sám a nebo kupovat u nás předražené "bio" sračky a nebo levné polotovary a hotový výrobky tohoto typu. Je jasný, že za ty ceny tam toho nic moc nebude. Takže jednu radu: Nekupujte to, když na to pak nadáváte.
Polské není principiálně špatné. Je to o tom, co je zákazník ochoten zaplatit a zhltnout. ČR má holt pověst prasečáku, kde se sežere všechno co by se jinak muselo vyhodit a spálit, hlavně když je toho hodně za levno. Když to lidi nebudou kupovat, tak to krámy nebudou prodávat. Takle je to jednoduché, ba až prostinké.