Shodou okolností jsem se konečně dostal i do Prahy do Angelata, sice nebylo moc času, ale co jsem ochutnal bylo velmi dobré. Rád se příště zastavím znovu, s cenou problém nemám, prostě za kvalitu se platí (a navíc ty porce jsou o dost větší než někde jinde, takže ta cena není až tak vysoká) a raději občas kvalitní než se cpát co den roztékající se umělou práškovou točenou nebo měsíc vymrzlou z velkovýroby někde "v cukrárně" za pár kaček. Už mě opravdu nebaví pořád vanilková-čokoládová co točí každý kdo si pronajme stroj a snaží se jen rýžovat.
Spíš mám objeté vídeňské zmrzlinárny, tam víceméně člověk chybu neudělá nikde, Zannoni, Tichy (ovšem tam je tragédie to okolí té zmrzlinárny, to strašně snižuje zážitek - ale je to vyzkoušená klasika) a i některé další, ale naprostá jednička a totální překvapení je Veganista. To nemělo chybu a cena podobná jako v Angelatu a také velmi zajímavé příchutě na výběr.
Angelatu držím palce a než se prosadí alespoň z poloviny tak kvalitní zmrzlinárny i mimo Prahu (občas se dá něco najít co je docela kvalitní) tak nezbyde než si domů koupit jako náplast vanilkovou Haagen Dasz, v podstatě nic jiného z "velkovýroby" nemá cenu kupovat.
Jinak mezi největší šunt patří např. Adria Gold (doporučuju se na jejich webu podívat, v čem spočívá jejich "nejkvalitnější" řada, kterou jsou schopni dodat - ne v surovinách, ale tom, že to "načechrají" aby to vypadalo "Jako vyrobené u vás v cukrárně" a nesmí chybět tradiční polití laciným sirupem alias topingem. O Carte d´Or a podobných ani nemluvě.
Angelato znám od počátku, pamatuji si ještě doby, kdy jste i v létě vlezli do krámku a čekali tak maximálně na dva hosty před vámi. Postupem času jsem tam naháněl každého, a na slavném tripadvisoru v dobách kdy nerozlišoval restaurace bylo Angelato na prvním místě mezi stovkami restaurací v celé Praze. Před 2 rokama se vše zlomilo a Angelato má kdykoli v létě obrovské fronty, věhlas už je maximální. V té době za rohem otevřela jiná zmrzlinářská firma a zcela náhodně se pak začalo na tripadvisoru ukazovat špatné hodnocení Angelata. Sice Angelato už nebylo první, ale fronty narozdíl od oné turecké konkurence zústaly a dnes už za rohem zmrzlina není, ale jsou tam nějaké cukrovinky.
Jediná zmrzlina, která mi více chutná než ta v Angelato (jsou hodně lehounké), je druh zmrzlin u lokálních výrobců v USA, kteří také používají přírodní ingredience, ale používají více smetany a někdy i máslo. Ty zmrzliny jsou mnohem hutnější i co se týče ovoce v nich, poměru čokolády apod. Angelato je nicméně mé top v Praze.