Hlavní navigace

KVÍZ: Green Deal se stal tématem eurovoleb. Znáte o něm základní fakta?

14. 6. 2024
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek Autor: Podnikatel.cz s využitím DALL-E, podle licence: Rights Managed
Ilustrační obrázek
Green Deal se často objevoval v kampani týkající se proběhlých voleb do Evropského parlamentu. Zjistěte v našem kvízu, co o této dohodě víte.

Zelená dohoda pro Evropu (Green Deal) je souborem politických iniciativ, který má Evropskou unii nasměrovat na cestu k ekologické transformaci.

Jak uvádí přímo Evropská rada, Green Deal podporuje přeměnu EU na spravedlivou a prosperující společnost s moderní a konkurenceschopnou ekonomikou. Také zdůrazňuje potřebu komplexního a meziodvětvového přístupu, v jehož rámci budou k dosažení konečného cíle v oblasti klimatu přispívat všechny relevantní oblasti politiky. Jsou do něj zahrnuty iniciativy, které se týkají celé řady úzce propojených oblastí – klimatu, životního prostředí, energetiky, dopravy, průmyslu, zemědělství a udržitelného financování.

Přechod ke klimatické neutralitě s sebou přinese významné příležitosti, jako je potenciál pro hospodářský růst, nové obchodní modely a trhy, nová pracovní místa a technologický rozvoj, uvádí závěry týkající se Green Dealu.

Otestujte si své znalosti o Green Dealu v našem kvízu:

Znáte fakta o Green Dealu?

Autor článku

Kolektiv autorů serverů Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).