Metanolem se může otrávit jedině notorický alkoholik, který by vypil klidně i Okenu nebo Alpu, hlavně, že se z toho sežere...
Protože opravdu kvalitní alkohol nijak nenaředíte, nenapačujete atd., jinak je z něho hnus, že by člověk blil.
Tvrdý alkohol příliš nepiju a pokud ano, pak většinou věci, které rozhodně nejdou pod 1000 Kč/l. Takové pití se "pančovat" jednoduše nedá - respektive dá, ale že s tím "něco hodně není v pořádku" pozná každý, jenom když k tomu přičichne...
Jednou mi takhle naředili pití v baru, kde mě dotáhl známý a po prvním hltu jsem myslel, že se z toho hnusu dobleju - číšník si myslel, že když do drahé whiskey naleje nějaký levný hnus, tak že "alkohol jako alkohol".
Navíc takhle nenaředíte ani běžnou střední třídu jako je třeba Becherovka, Finlandia, Absolut, Fernet atd. Neumím si představit, jak by třeba někdo "řízl" Becherovku tak, aby to konzument "nepoznal" a bez problémů vypil panáka.
Navíc tohle není problém "chudých lidí" - nikdo nemusí chlastat alkohol jako vodu. Já taky nevyžahnu láhev za večer a to jsem na tom hodně dobře! Alkohol je určen pro oslavy, pro uvolnění se v pátek večer PO PRÁCI v rozumném množství - ne se sežrat tak, že nemůžu ani chodit.