Jako personalistka ráda sleduju, co všechno firmy vyvádějí, aby získaly a udržely zaměstnance. Je to rozhodně fajn. Ale přijde mi, že někdy dělají víc cirkus pro cirkus, než že by jim opravdu záleželo na lidech. U manžela v práci v závodce je to pořád knedlo vepřo zelo nebo jídla s hranolkama. Ne že by mu to vadilo, ale správné to není. Proč se víc neinvestuje do správného stravování, když to někde jde, mělo by to jít i jinde? Nebo mi třeba přijde absurdní, že doma máme s mužem oba kvalitní zdravotní sezení (Adaptic za bratru 26 tisíc dohromady) a ve firmách se dodnes často sedí na pochybně levných plastových sedátkách z IKEA. Přitom sedavé profese by si pořádné sezení zasloužily vlastně víc než běžecký ovál - teda to je skvělej nápad, ale předpokládám, že tam nechtějí, aby lidi velkou část pracovní doby proběhali, pořád většinu pracovního času prosedíme. Jsem se nějak rozepsala, ale bylo by super přečíst si článek, jak moc firmy myslí na zdraví svých lidí.
Vedle PČR na Kongresové je firma, která má v přízemí kantýnu pro zaměstnance, a to prosklenou, aby zvenčí bylo vidět jak je to tam hezký. Mají tam několik stolů na stolní fotbal, ale nikdo tam nikdy nehraje. Zaměstnanců, čerpajících po obědě rauchpauzu, jsem se jednou zeptal, proč. Odpověď? "Kdo si zahrál jednou, dostal vytýkací dopis, kdo si zahrál podruhý, okamžitě letěl".
Hlavně že tam nějaký trotl z vedení s firemním Mustangem (co za debila si jako služebák vyžádá mustanga a který kretén mu to schválí?) parkuje zásadně na zákazu zastavení místo v podzemních garážích (RZ na přání NOT-BREAK, tedy typický odznak narcistního kreténa).
Takže ano, věřím že v ČR je to často jen na efekt jako součást firemního PRka při náboru nových mladých blbců do procesu semletí a vyždímání.