Restaurace & Café: Magická zahrada
Lokace: Nuselská 159/114, Praha 4 – Michle
Typ: Mezinárodní kuchyně
Restaurace Magická zahrada nezůstává nic dlužna svému jménu. Když do ní host vstupuje ze zaprášené Nuselské ulice, kde sídlí v ne zrovna lákavé zástavbě činžovních domů, i přes cvrlikání ptáčků ve vestibulu žádný zelený zázrak nečeká. Vnitřní trakt, do kterého se restaurace otevírá, je však skutečně jedinečný a už sám o sobě stojí za návštěvu. Vnitřní část restaurace (zimní zahrada) plynule přechází do magické letní zahrady se zastřešeným grilem. Na rušné město tu host zapomene velmi rychle a vůně linoucí se z grilu rychle směřuje náš zájem k jídelnímu lístku.
Jídlo do stovky i za pár set
Menu nabízí pestrou směs mezinárodní kuchyně s výraznější inspirací kuchyní italskou a francouzskou. Denní nabídka je napsaná už na tabuli u vchodu do restaurace, v jídelním lístku jsme ji ale nenašli. Další jídla visí na tabuli v zahradě. To může při výběru trochu mást. Čtěte více: Pizzeria Franko – požitek z pravé italské kuchyně
Letní zahrádky a terasy v rubrice Gurmán business serveru Podnikatel.cz:
Tatarák, ze kterého málem umrznou zuby
Do hor za jídlem, které je uměleckým dílem kuchaře
GURMÁN: Tichá zahrádka kousek od Muzea
Chřestová sezona v „nudlárně“ odstartovala
Kafírna, která podporuje Fair Trade
Adria je kavárna s ojedinělou terasou a průměrným menu
Hombre del Mundo – restaurace, kde je personál opravdovým kreditem
V indické samoobsluze se najíte rychle a do stovky
Restaurace Střelecký ostrov provětrá vaši peněženku
Přejíst se je v restauraci pod horami tak snadné…
Vinice uprostřed Prahy? Ano, s krásným výhledem
V letní sezoně si tu každopádně přijdou na své milovnice a milovníci grilování. Griluje se tu maso kuřecí i vepřové, jehněčí, pštrosí i hovězí, ale také ryby, a to v cenách od 139 korun za grilovaná kuřecí prsa, do téměř 400 korun za grilovaný biftek z hovězí svíčkové. Od každé položky jídelního lístku, jako jsou předkrmy, polévky, těstoviny, ryby, drůbež, saláty a přílohové saláty, zvěřina, bezmasá jídla a tak dál, mají v nabídce vždy jen několik málo položek, takže se vybírá docela dobře. Restaurace ovšem připravuje také speciality, jako například steak ze zebry či možnost objednat si degustační menu v ceně 490 korun. O grilování čtěte více na serveru Vitalia.cz: Grilování: Hazard se zdravím?
Vyhledáváte v létě restaurace se zahrádkou?
Protože jsme neminuli denní nabídku u vchodu a pojali jsme chuť dopřát si něco ostřejšího, objednali jsme si spaghetti aglio olio za pouhých 79 korun. A nebyli jsme zklamaní, i když na něčí vkus by ingrediencí, které kuchař do talíře nasázel, bylo možná přece jen trochu moc – cibule i česnek, zelené papričky, černé olivy, parmezán, sherry rajče na ozdobu… Nicméně vše čerstvé a dobré, pálivé tak akorát i pro méně odolné či málo otrkané strávníky. Čtěte více: Chilli papričky s chedarem oheň v ústech nezažehnou
Jen nám špagety nemusel číšník přinést se slovy tady jsou ty špágy
. Přece jen není Magická zahrada žádná putyka, a doufám, že ani nechce být, takže příliš familiérní číšník jí seděl asi stejně tak „dobře” jako příslovečná pěst na oko. Stejně tak není příliš profesionální, že se mi náhodou podařilo zachytit rádoby tajný úšklebek servírky nad jakýmsi přáním hosta o pár stolků dál. Takže o malinko vycepovanější personál by tvář Magické zahrady jedině vylepšil.
Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?
Parkování: bezproblémové i bezprostředně před restaurací, nebo v nejbližším okolíWiFi: ano
Kouření: ano i ne
Platba kartou: ano
Vhodné pro obchodní schůzku: jednoznačně ano, v restauraci je klid, interiér je velmi příjemný a jídlo stojí za ochutnání
Díky příjemné velikosti porce špaget jsme si vychutnali i moučník. Crème brulée s karamelovou krustou a teplými borůvkami (za 79 korun) a domácí Tiramisu podávané s cukrovým melounem a šlehačkou (za 89 korun). Na skleněných talířích servírované moučníky byly pěkně naaranžované a ani chuťově nezklamaly.
Crème brulée podávají v pudingovější konzistenci jako bochánek s minimální karamelovou krustou. Na borůvkách ovšem nešetří. Na Tiramisu jsem si pochutnala, cukrový meloun byl však bohužel prakticky bez chuti.
Pěna nepěna jako od chytré horákyně
Kapitola sama pro sebe jsou dvě cappuccina (po 42 korunách), která nám v Magické zahradě naservírovali. Tomu, kdo je připravoval, by neuškodil nějaký základní baristický kurz. Než jsme je začali pít, pěna plná vzduchových bublin, která ani vzdáleně nepřipomínala mléčnou emulzi, s hlasitým šuměním téměř vyprchala. Kdybychom místo cappuccina dostali kávu au lait, byli bychom možná spokojenější, protože chuťově byl nápoj dobrý a neumělá pěna ho zbytečně pokazila. Do sklenice na objednanou zázvorovou limonádu (za 32 korun) ani do tomatového džusu (za 26 korun) naštěstí nenacpali led, za což zase mají v letní Praze pár pomyslných bodů navíc. Stejně jako za to, že k účtu přiložili zdravotní žvýkačku. Čtěte více: Kávový speciál: Pravé espresso je jen jedno
Hodnocení
Magická zahrada, otevřená denně od půl dvanácté a zavírající v neděli ve 23 hodin, jinak o půlnoci, je dobrou volbou pro všechny, kdo hledají netradiční podnik se zajímavým interiérem a dobrým jídlem, ještě k tomu v lokalitě, kde by málokdo podobnou restauraci hledal. Na druhou stranu se tu však host může dočkat i méně příjemných překvapení, jako je ke stylu restaurace nepadnoucí personál nebo nepovedená káva. Přitom je zjevné, že restaurace míří poměrně vysoko, proto by bylo záhodno bazírovat i na zdánlivých detailech. Restauraci Magická zahrada proto server Podnikatel.cz uděluje s mírným přimhouřením oka způsobeným působivým interiérem a odřenýma ušima čtyři Gurmánské hvězdičky.
Čtyři hvězdičky – v rámci hodnocení se jedná o nadstandardní zisk hvězdiček. Vyjadřuje, že ačkoliv je sledovaná restaurace/kavárna ve své kategorii na nadstandardní úrovni, je u ní stále zjevný potenciál ke zlepšení, hodnotitelé zaznamenali drobné, ačkoliv nijak závažné, nedostatky.