Navštívili jsme pekárnu, kde se s těstem nejprve „mazlí“, než putuje na pult

4. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek. Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed
Ilustrační obrázek.
Rodinná pekárna sází na tradici a kvalitu. Nikde se zbytečně nepřidává ani neubírá. Pojďte se společně s námi podívat, jak to vypadá v zázemí pekárny Kabát.

Tvarohový, jablečný nebo makový závin se švestkami. Právě to vznikalo pod rukami pekařů, když jsme do pekárny Kabát zavítali. Vyhlášená je také svými rohlíčky obzvlášť propečenými. Ještě více si tady ale zakládají na kvalitě surovin, ze kterých produkty vznikají, a také samotné práci s těstem. S tím se podle slov majitele pekárny Richardem Kabátem doslova mazlí:

My jedeme z tradičního máslového kynutého těsta, které přirozenou cestou necháme kynout. Potom do něj zabalíme tvaroh nebo jiné komodity, ručně to zpracujeme, zase to necháme kynout, dáme tomu ten prostor pro přirozenost, a poté to naplníme dalšími náplněmi, jako jsou švestky nebo konkrétně jahody. Žádné gely, žádné náplně, žádné směsky. Upečeme to, dáme na to máslovou žmolenku a myslím, že ten výrobek je přesně takový, jaký ho vyráběla babička.

Poradna s daňovým poradcem

Zeptejte se, jak na daňové přiznání. Odpovídá Jan Molín, daňový poradce a člen Prezidia Komory daňových poradců České republiky.

 

Jaké byly začátky, s čím Richard Kabát a jeho pekárna nejvíce bojuje. Které legislativní změny mu nedají spát a naopak, které byly přínosem pro jeho druh podnikání. Jaká je jeho filozofie a co chystá do budoucna, to se můžete dočíst už zítra na serveru Podnikatel.cz. Chystáme pro vás zajímavý rozhovor s majitelem pekárny Kabát, Richardem Kabátem.

Nahlédněte společně s námi do zázemí pekárny Kabát. Nabízíme bohatou fotogalerii.

Autor článku

Kolektiv autorů serverů Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).