Hlavní navigace

Neomezené tarify u mobilu pro podnikatele. Tady je přehledná nabídka

11. 11. 2019
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Využívání dat v mobilních zařízeních se stále zvyšuje, na což museli zareagovat i mobilní operátoři. Ti nedávno přišli s neomezenými tarify.

Tyto tarify nabízí jak jednotlivcům, tak podnikatelům a firmám. Nabídka je rozmanitá a každý si může vybrat, zda mu bude vyhovovat neomezené volání, zprávy i data, nebo si vystačí s nějakými omezení. K dispozici jsou také různé balíčky a nástavby. 

Oblíbenost těchto tarifů potvrzuje i Ondřej Luštinec, Senior External Communication Specialist & Deputy Spokesperson z Vodafone Czech Republic. Jejich tarify s neomezeními byly hodně poptávané hned od chvíle, kdy byly představeny a tvoří více než 60 % nově aktivovaných firemních tarifů. Kateřina Mikesková, Public Relations Specialist z T-Mobile Czech Republic, zase podotýká, že si jejich zákazníci zvykli stahovat velké porce dat v rámci neomezeného léta. V průměru šlo o 12 GB, ale našli se i takoví, kteří stáhli až 1 TB dat.

Lidé se tak naučili používat data beze strachu a omezení. Mohli tak například sledovat streamové služby (Youtube, Netflix, mobilní televizi) podle potřeby, ne podle toho, kdy byli na WiFi.

Službu neomezených dat proto využívají zákazníci, kteří se ve svých potřebách nechtějí omezovat, dodává.

O2

V O2 se nové tarify s neomezenými daty, voláním a SMS označují jako tarify NEO. Na výběr je ze čtyř variant: NEO Bronzový, NEO Stříbrný, NEO Zlatý a NEO Platinový. Více členů může využít Balíček O2 Spolu, v rámci kterého jsou výhodnější i tarify pro jednotlivce. Ke všem těmto tarifům je k ceně EU roaming, sleva na telefony, O2 Security na měsíc zdarma a 50 korun měsíčně do O2 Knihovny. U tarifu NEO Platinový je pak navíc 600 minut volání do zahraničí a 1 GB dat v zóně Top Svět.

Zákazníci si mohou vybrat balíček podle rychlosti – od Optimal, přes Super až po Max 4G+ o rychlosti až 300 Mbit/s . Všechny tarify jsou se závazkem na jeden rok. K dispozici jsou u O2 také tarify FREE+ s neomezeným voláním a SMS, kde je možné zvolit si tarif s daty od 1 GB do 60 GB. Ceny se pak pohybují od 499 do 1 249 korun. 

Nabídka neomezených tarifů O2
Název tarifu NEO Bronzový NEO Stříbrný NEO Zlatý NEO Platinový
Rychlost 5 Mbit/s 20 Mbit/s až 300 Mbit/s až 300 Mbit/s
Cena 1 099 Kč 1 299 Kč 1 599 Kč 2 499 Kč

Cenám dat jsme se věnovali v článku Jak je to s těmi drahými mobilními daty? Podnikatelé mají dost možností výběru

T-Mobile

V T-Mobile si podnikatelé mohou v případě neomezených dat vybrat ze tří tarifů: Neomezeně SD, Neomezeně HD nebo Neomezeně MAX. Ty doprovází tarif nazvaný Můj svobodný tarif M. Největší výhodou těchto nových tarifů je jejich flexibilita a bezzávazkovost. Zákazník si může nastavit služby přesně podle svých hlasových a datových potřeb a tarify neomezují zákazníky časovým závazkem na dobu určitou, pokud si zvolí variantu bez dotace.

Cena měsíčního paušálu je stejná jako u varianty se závazkem a ukončit smlouvu lze kdykoliv po 30 dnech od aktivace, doplňuje Kateřina Mikesková.

Nabídka neomezených tarifů T-Mobile
Název tarifu Můj svobodný tarif M a neomezeně SD Můj svobodný tarif M a neomezeně HD Můj svobodný tarif M a neomezeně MAX
Rychlost 20 GB plnou rychlostí, poté až 3 Mbit/s 50 GB plnou rychlostí, poté až 10 Mbit/s plná rychlost úplně neomezeně + Internet Svět 500 MB
EU datový limit 30 GB 35 GB 40 GB
Cena 1 075 Kč 1 275 Kč 1 575 Kč

Pokud si u T-Mobile podnikatel, který nemá dosud uzavřenou jinou zákaznickou smlouvu podnikatele, uzavře smlouvu Magenta 1 Business, získá další výhody. Například cenovou výhodu, kdy se sleva vypočítává flexibilně podle aktuální výše útraty v daném měsíci a může dosáhnout až 30 % z fakturované částky. Do celkové částky, na kterou se procento slevy uplatní, se přitom počítají jak měsíční paušály, tak volání, posílání zpráv nebo dokup datových balíčků. Stačí si aktivovat jednu mobilní hlasovou nebo mobilní datovou službu.

Vedle procentní slevy z účtované částky nabízí Magenta 1 Business ještě volání uvnitř firmy zdarma a možnost získat 20 GB dat navíc při aktivaci služby Pevný internet nebo T-Mobile televize, dodává dále Kateřina Mikesková.

Vodafone

Vodafone nabízí mobilní tarif Neomezený, buď s pevným internetem, nebo bez něj, za ceny 1799 korun nebo za 1 597 Kč měsíčně za tarif plus 399 Kč měsíčně za internet do firmy. Ten je od UPC a dosahuje rychlosti až 500 Mbps (download) a 50 Mbps (upload). V ceně tarifů je neomezená rychlost i objem mobilních dat, neomezené volání a SMS zprávy, sleva až 5 000 korun na zařízení, roaming v Evropské unii + týden ve světě a 300 minut volání do zahraničí v rámci business zóny. Hlavní výhodou neomezených tarifů je neomezené čerpání mobilních dat, které platí pro všechny SIM karty.

Podnikatelé mohou v rámci tarifu získat výhodnou cenu 599 korun až pro 10 SIM karet, upřesňuje Ondřej Luštinec.

Tento operátor si pro firemní zákazníky připravil nadstavby v podobě tří balíčků: Pevné připojení+, Kancelář+ a Bezpečnost+. Tyto balíčky je možné sjednat si k tarifům za nižší cenu, než kdyby si jednotlivé služby objednávali zvlášť.

Balíček Pevné připojení+ navyšuje rychlost pevného připojení k internetu, přináší pevnou IP adresu a obsahuje i záložní LTE připojení, které udrží firemní aktivity v chodu i v případě technického výpadku. Balíček stojí 299 korun měsíčně. Stejnou cenu zaplatíte také za balíček Kancelář+, díky kterému je možné podnikat opravdu odkudkoliv. 

Nabídka neomezených tarifů Vodafone
Název tarifu Neomezený tarif bez pevného internetu Neomezený tarif s pevným internetem
Rychlost neomezená neomezený
V ceně Sleva až 2 000 Kč na zařízení Roaming v EU + 7 dní ve světě 300 minut volání do zahraničí v rámci Business zóny Sleva až 5 000 Kč na zařízení Roaming v EU + 7 dní ve světě 300 minut volání do zahraničí v rámci Business zóny
Cena 1 799 Kč 1 597 Kč + 399 Kč pevný internet

Třetí balíček Bezpečnost+ například upozorní podnikatele na nebezpečnou veřejnou Wi-Fi síť, prověří všechny nebo zabrání phishingu a ochrání před malwarem. V balíčku Bezpečnost+ najdou podnikatelé nejen důležitého hlídače on-line prostředí, ale navíc i praktickou záruku na rozbitý displej pro 5 firemních telefonů, popisuje Ondřej Luštinec. 

školení říjne - dph

Před kybernetickými riziky je možné se také pojistit. Přesvědčte se v článku Pojistěte se před hackerskými útoky i pokutami spojenými s GDPR

Co zatím vede u zákazníků?

U všech operátorů je nejoblíbenější tarif nacházející se ve středu nabídky. U O2 je to NEO Stříbrný, u Vodafone pak Neomezený tarif se 4 SIM v kombinaci s pevným internetem od UPC. U T-Mobile z tarifů s neomezenými daty převažuje HD. Rychlost po vyčerpání 50 GB dat dostačuje na komfortní sledování videa v HD kvalitě. Zároveň 50 GB je dostatečná porce dat pro většinu z uživatelů tohoto tarifu, takže nejsou na rychlosti nijak omezováni, popisuje v závěru Kateřina Mikesková.

Srovnání nejoblíbenějších neomezených tarifů
Operátor O2 T-Mobile Vodafone
Název tarifu NEO Stříbrný Můj svobodný tarif M a neomezeně HD Neomezený tarif s 1 SIM a pevným internetem
Rychlost 20 Mbit/s 50 GB plnou rychlostí, poté až 10 Mbit/s mobilní internet 10 MBit/s
pevný internet: až 500 Mbps
V ceně EU roaming v ceně Sleva na telefony O2 Security na měsíc zdarma
50 Kč měsíčně do O2 Knihovny
EU datový limit 35 GB EU datový limit 45 GB
Cena 1 299 Kč 1 275 Kč 1 198 Kč

Autor článku

Jana je redaktorkou Podnikatel.cz a její hlavní specializací je marketing, zajímá se také o firemní finance. Pravidelně hledá a píše nové příběhy podnikatelů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).