Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nepodceňte dohodu o práci na dálku. Vypadá jednoduše, ale není od Tomáš Neugebauer - Jeden z mála opravdu kvalitních článků o tzv....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2023 7:26

    Tomáš Neugebauer

    Jeden z mála opravdu kvalitních článků o tzv. home office, resp. práci na dálku! Vyzdvihuji zvláště větu: "Samozřejmě by okruh takových míst neměl být neomezený, jelikož zaměstnavatel musí zajistit bezpečnost práce.", neboť někteří, a není jich málo, si myslí, že práce na tzv. home office může být vykonávána kdekoliv a kdykoliv podle uvážení zaměstnance. I v tomto případě je odpovědný zaměstnavatel, a proto musí mít potřebná práva pro svou ochranu.

    Jen bych doplnil dvě informace. Doporučil bych vyzdvihnout, že pojmy "práce na dálku" a tzv. "home office" nejsou totožné, nelze mezi nimi udělat rovnítko. Home office je pouhou podmnožinou práce na dálku. Týká se výkonu práce administrativního charakteru mimo pracoviště zaměstnavatele a jedná se o neoficiální označení. Prací na dálku může být např. výroba upomínkových předmětů doma apod. Tedy práce na dálku může být i charakteru čistě manuálního.

    Druhá informace se týká sdělení: "ujednání o možnosti vstupu bezpečnostního technika na pracoviště zaměstnance". Bylo by vhodné uvést odborně způsobilé osoby k zajišťování úkolů v prevenci rizik (oficiální název) nebo krátce: "tzv. technika BOZP". Bezpečnostní technik je oficiální označení v oblastech hornictví a výkonu činností hornickým způsobem. V těchto oblastech se určitě nebude jednat o výkon práce na dálku.

    Jak již jsem však uvedl úvodem, jedná se o velmi kvalitní článek.

    13. 9. 2023, 07:29 editováno autorem komentáře

  • 13. 9. 2023 16:20

    autorka

    Dobrý den,

    děkuji za pochvalu i připomínky. Technik BOZP je doplněn.

    Hezký den Dagmar Kučerová

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).