Názor k článku O evidenci tržeb aneb Jak se podvádí v restauratérství od jezevec - no, pane hlavenka, k vlastnictví hospody ni hotelu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2015 22:33

    jezevec (neregistrovaný)

    no, pane hlavenka, k vlastnictví hospody ni hotelu jste se nepřiznal, a znalost jejího provozu jste přinejmenším neosvědčil.
    ale pokud nechápete ani švarc-systém, já vás neochotně dovzdělám.

    1) základní zlodějinou švarce není pojistné ze mzdy, ale daň z příjmu. švarczaměstnavatel si totiž odepíše veškeré náklady na vytvoření pracovního místa (kancelář, auto, administrativa, hlavně materiálové náklady) - švarczaměstnanec dostane relativně čistou mzdu na fakturu - a z této jakoby mzdy si odepíše paušálem, který je určen právě na to co už si odečetl švarczaměstnavatel, JEŠTĚ JEDNY náklady. a na rozdíl od srážek ze mzdy se může jednat o miliony ročně.
    2) švarc je výhodný pro vysokopříjmové zaměstnance, je nevýhodný pro stát. ale pro zaměstnavatele je nulitní.
    zaměstnavatele zajímá POUZE náklad na zaměstnance. pojistné není placeno navíc ke mzdě, přestože účetně to tak vypadá - ale z té hodnoty zaměstnance pro zaměstnavatele.
    znám celou řadu zaměstnavatelů, kteří dávají svým zaměstnancům vybrat, zdali chtějí zdaněnou tříčku a tedy z nich 15 na účet, a nebo jestli chtějí 30 na ruku a o pojistné a daně se postarat sami.
    až potkáte nějakého zaměstnavatele, který nabídne zaměstnancům 15 na ruku a nebo stejných 15 na smlouvu, a těm co chtějí smlouvu on tech druhých 15 radostně doplatí ze svého - nebo až potkáte zaměstnance, jehož práce stojí za 30, ale on přesto přijme práci za černých 15 nad tím zbytkem mávne rukou že je jako nechce - napište nám o tom článek.
    já pak sežeru ty boty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).