Názor k článku O evidenci tržeb aneb Jak se podvádí v restauratérství od Ivan Nový - Tak to vezměme takto, 200 hostů denně, 200/16...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2015 7:06

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Tak to vezměme takto, 200 hostů denně, 200/16 = 12 za hodinu, tj. 60/12 = 5 minut má obsluha na každého, z toho plyne personál 3 kuchaři, 3 číšníci, celkem 6 osob a na směny, takže 12 osob, čistý plat 15 000, to je náklad zaměstnavatele 25 200 Kč, tedy 25200*12/25 = 12096 denní mzdové náklady, 12096/200 = 61 Kč mzdové náklady na klienta a objednávku. K tomu 20% DPH a je to cca 73 Kč na objednávku jen na mzdy. Dá-li si někdo jen dvě piva, tak hospoda na něm tratí při 50% zisku na pivu 26 Kč jen na mzdových nákladech a tato ztráta musí být zakalkulována do ceny jiného jídla, jiného hosta. Výpočet 61 Kč mzdové náklady na klienta plus 35 Kč náklady na pořízení piva - 70 Kč úhrada piva klientem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).