Hlavní navigace

Názory k článku Petr Sýkora: Proč jsem Pepu a Klido nakonec prodal a opustil slevový trh

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 12. 2017 11:33

    tykva bukvatyr (neregistrovaný)

    Chápu to tak, že jste si zachránil pozadí, ve smyslu, nebudu už riskovat jak to dopadne?
    A nechal tak spolupracovní­ky/lidi kteří do toho s Vámi šli, tak říkajíc, na holičkách - tedy budou počítám dost naszlobení a ta firma už nikdy nebude taková jaká byla?

    Chápu asi to rozhodnutí co se businessu (peněz) týče (přecijen jsou to Vaše prachy, vaše riziko), ale rozhodně bych s Vámi asi nešel do dalšího businessu s vidinou toho, že pro záchranu X mio v nějaké další kritické situaci, (zase) zahodíte to co jste budoval a lidi okolo...

    Počítám, že nemálo lidí z vašeho okolí bude mít hořkou pachuť v ústech po tomto kroku a nějaké breky o tom, že to byla (pro Vás) jediná rozumná volba to nespraví. Prostě jste ty lidi jednoduše podrazil.
    A ta pohádka o zmražení obou firem soudem... To už je jen třešnička pro neznalé publikum ve smyslu "já prostě nemohl jinak..."?

    S pozdravem a ať se daří.

  • 5. 12. 2017 13:22

    Jaroň (neregistrovaný)

    @tykva bukvatyr: Já to tedy pochopil tak, že pokračování ve sporu by znamenalo paralýzu a riziko, že firma skončí kvůli tomu, že nepůjde disponovat s penězi - viz:

    "Plnou silou jsem si uvědomil, že jednou z možných variant může být i zmražení dispozičního práva na účty pro všechny strany sporu, dokud se věc nevyjasní. S účty teď nesmí nakládat protistrana, soud však může chtít, aby s nimi nemohl do rozhodnutí nakládat nikdo, dokud se neukáže, na čí straně je pravda. (...) Proces, který vyhrajeme. Ale za ty týdny, co bude soud jednat, se z projektů Pepa.cz a Klido.cz stanou paralyzované firmy, bez možnosti nakládat se svou finanční hotovostí. Stačily by dva takové týdny a společnosti by se ocitly v nepředstavitelných problémech."

    Za takové situace se asi p. Sýkorovi nedivím.

  • 5. 12. 2017 14:16

    Starkey_23 (neregistrovaný)

    Gratuluji k vyzrálému kroku i když to asi bolelo co? Sám jsem si prošel podobnou martírií a je to ještě horší než se zdá - rozhodnutí soudu trvalo PĚT let za tu dobu jsem přišel o 230 lidí v provozu a firma, i když je firma teď moje, zadlužený jsem a budu muset vyhlásit insolvenci. Přitom JSEM BYL V PRÁVU! Soudce zmrazil možnost nakládat s firmou na TŘI roky aniž by byl ustanoven správce prostě obstrukce. Takže pane Sýkoro vítejte do klubu.

  • 5. 12. 2017 19:34

    Jan Kavan (neregistrovaný)

    Nezávidím, buď risknout že to půjde anebo risknout že nasekam dluhy. Blbá a ještě horší možnost. Podvědomě cítím, že ta hrozba zablokování účtu asi nebyla hypotetická, že?

  • 12. 12. 2017 0:21

    Pavel (neregistrovaný)

    Sám mám s koncem velice dobře rozjeté firmy zkušenost jako zaměstnanec a popsat to jenom jako pachuť je hodně slabé slovo. V tomto případě šlo o vývoj tzv. krabicového software, lidově řečeno "programování".

    V Pepovi jsem nikdy nepracoval. Z tohoto pohledu nemohu nijak posuzovat kdo za aktuální stav může nebo nemůže. Svět obvykle není černobílý. Pravděpodobně to nebude jinak ani v tomto případě. Nechci tady hádat z křišťálové koule zda by ve článku zmiňované dlouhodobé zablokování účtů skutečně nastalo.
    Ani se nechci pouštět do spekulací jak velký podíl na vzniku této situace má Petr Sýkora a jeho "protistrana".

    V mém případě to ve firmě začalo nevinně v momentě kdy firma začala investovat zisk do nového velkého projektu. Na tom není nic špatného. Výsledky ani po několika letech nebyly dobré. Projekt byl stále velmi ztrátový. Firma místo toho aby projekt ukončila, tak do něj naopak začala sypat stále více financí a navyšoval se i tým.
    Tohle všechno bylo doprovázeno blbými kecy o tom, jak stávající projekty jsou nemoderní a nový projekt je skvělá cloudová budoucnost.

    Skončilo to výraznými rozpory mezi majiteli a prodejem ziskové části firmy včetně původních ziskových projektů. Pod nového majitele se dostali i všichni zaměstnanci. Nový majitel pravděpodobně chtěl pouze co nejdříve inkasovat co největší zisk a šel tzv. "přes mrtvoly". Výsledkem byl během několika měsíců odchod cca 80% zaměstatnců a propuštění zbývajících.
    Nový majitel teď má sice značku i produkt ale už nemá vývojový tým schopný produkt vyvíjet. Údajně má stovky programátorů ale bez znalosti produktu (z uživatelské i programátorské strany) není možné produkty dále vyvíjet.

    Zda podobné nezvládnutí nového projektu nastalo i v případě Pepy netuším.
    Uvádím to jako smutný příklad, kdy hrubé manažerské chyby dokázaly položit úspěšnou a ziskovou firmu.

  • 29. 11. 2018 20:05

    Tom (neregistrovaný)

    Dobrý den, sice částečně offtopic, ale rád bych se podělil o jednu aktuální zkušenost s PEPA.cz a při troše štěstí třeba dostanu i dobrou radu.

    Zakoupil jsem si voucher na pobyt za 1999Kč, zarezervoval ho a provozovatel potvrdil. Přítelkyně však onemocněla a museli jsme ho odložit naneurčito. Když jsem pobyt rezervoval znovu, provozovatel mě odkázal na PEPU s tím, že mu nikdo za poslední 2 měsíce nezaplatil za uplatněné vouchery a nekomunikují s ním. Další vouchery tedy pochopitelně nepřijímá.
    Napsal jsem dnes na PEPU, ale obávám se, že když nekomunikují s ním, nebudou ani se mnou (ostatně komentáře jinde to potvrzují). Máte někdo nějaké doporučení?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).