Je trend restauratérů dělat restaurace nekuřácké, to je správně. Stejně tak tito restauratéři vyhradí místo, kde kouřit lze (aby byli spokojeni všichni).
Hospoda je z podstaty klubem místních a ti pijí pivo, hrají karty a kouří. A pokud jim toto zákon neumožní, přesunou se jinam (třeba do klubovny fotbalového klubu ...) a hospoda padne. Hospodský má pak na výběr: Zrušit hospodu a udělat klub nebo zkrachovat.
Hodně restaurací má oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky. Je to důkaz, že si váží obou skupin zákazníků.
Tak proč do toho sakra rýpat?
kdyby to bylo, jak pisete, bylo by to fajn. ale nejednou se mi stalo, ze prijdu do restaurace s ostitkovanim "oddelene kuracke a nekuracke prostory", a cisnik me odmitl obslouzit v nekuracke casti (na neco se vymluvit da vzdycky). samozrejme, do takove restaurace uz priste nevstoupim, ale mam zkazeny vecer, musim hledat jinou restauraci, atd. a to je stav ve velkem meste, v malych mestech najit nekurackou restauraci je problem.
a proc do toho rypat? viz clanek - kurak nici nejen sebe, ale i okoli, drogy si slehat v restauraci taky nesmite, cisnici a cisnice jinou moznost nez to dychat nemaji atd.
Proto je pekne cestovat. V kterekoli civilizovane zemi na zapad od nas (ale i na vychod, treba na Slovensku) nemusite takovy problem vubec resit. Jdete-li se najist do restaurace, je samozrejme ze vam tam prasata nesmrdi k jidlu. To jen v zemi treti kategorie jako CR se stale rochni ve smradu, protoze to prece "k jidlu patri".
+1000.
Ani nemusí být na západ. I zde východněji (a severněji) se dá jít do hospody bez sajrajtu v dýchacích cestách a následného praní všech svršků.
Na druhou stranu jsou tu občas tabákosmažky na zastávkách MHD a je tu poněkud konzervativnější pohled na bezpečnější (než tabák a líh), ale momentálně nelegální psychotropní látky (a taky se tu dají hůř sehnat).
co vas nuti jako zaprisahleho nekuraka chodit do kurackych podniku? ja jsem napriklad masozrout a v zivote by me nenapadlo jit do vegetariansky hospody a nadavat ze tam nedelaji maso, ale to je asi o pouzivani hlavy.
ps: 65-70% restauraci a vice nez 80% hotelu je v cr nekurackych
na zapade je to super, jdete se pekne najist do nekuracke restaurace a pred vchodem musite projit spalirem cadici kuraku. jak genialni.
ale co, dnes lide uz nepouzivaji vlastni mozek, takze se musi naridit vse nekuracke aby nahodou nekdo u dveri nemusel pouzit mozek pri "cteni" znacky kuracky/nekuracky prostor.