Restaurace: Radava
Lokace: Milady Horákové 37, Praha 7
Typ: česká a mezinárodní kuchyně, bowling centrum
Gurmán tentokrát zamířil na pražskou Letnou do Radavy, bowlingového centra a restaurace v jednom. Na Radavě si tak návštěvníci mohou dopřát kromě jídla a pití také partii bowlingu. V přední části podniku se nachází restaurace, projdete-li pak dále, dorazíte k šesti bowlingovým drahám a baru. Radava má navíc ještě jedno patro, kde se nachází dalších šest drah. S celkovými dvanácti drahami se proto tento letenský podnik řadí mezi největší bowlingová centra v republice. Radava navíc není jedinou tohoto jména, svoji mladší sestru má totiž v Ústí nad Orlicí.
Restaurace vzhledem k svému zázemí a vybavení tvoří ideální místo pro firemní večírky či neformální schůzky s obchodními partnery. Na své si zde přijdou i fanoušci sportu, jelikož restaurace disponuje plátnem a promítačkou a často zde běží přímé přenosy z různých významných sportovních akcí. Radava však dobře poslouží i jako místo, kde strávíte s přáteli páteční večer a příjemně se odreagujete. Vzadu ve dvoře se k tomu nachází zahrádka, kterou řada návštěvníků kvůli blížícímu létu může ocenit.
Bowlingové centrum rodinného typu
Do Radavy zamířil Gurmán právě v páteční večer a hned na první pohled bylo jasné, že nedostatkem hostů zde netrpí. Pokud sem chcete přijít pouze na jídlo a pití, rezervace není úplně nutná, jelikož restaurace disponuje poměrně velkých počtem míst. Jestliže se však rozhodnete jít na bowling, a to večerních hodinách, zamluvit si dráhu předem se určitě vyplatí.
Samotný interiér Radavy se nesnaží profilovat jako „cool“ místo pro pařbu teenagerů, nýbrž spíše jako klidný podnik s klubovou atmosférou. Vše od nábytku, výzdoby, po hudbu je poměrně decentní a návštěvník rozhodně nemá pocit, že omylem zabloudil do herny pro maximálně dvacetileté. Ceny hodiny bowlingu se pohybují od 190 do 390 korun v závislosti na dni a čase.
Jídlo mile překvapí
Že jídlo není pouze zbytným doplňkem Radavy, se nám potvrdilo hned po otevření jídelního lístku. Zákazník si může vybrat ze širokého spektra pokrmů. Na své si přijdou milovníci dobrot z masa, i vegetariáni. Své z menu si stejně dobře vyberou ti, kteří dávají přednost lehčím jídlům, či jedlíci pořádných tučných pokrmů.
Gurmán proto vyzkoušel více hlavních jídel:
- Kuřecí steak v pikantní bylinkové krustě (140 korun)
- Kuřecí špíz s ananasem a curry omáčkou (130 korun)
- Kuřecí steak na tymiánu s parmezánem (145 korun)
- Pečené vepřové koleno podávané s nakládanou zeleninou, hořčicí a křenem (170 korun)
- Biftek přírodní (280 korun)
- Hranolky (30 korun)
- Americké brambory (30 korun)
- Grilovaná zelenina (35 korun)
Servírované kuřecí steaky vynikaly svou jemností. Steaku na tymiánu by neškodilo více koření, na kterém byla nabídka masa postavena, tedy tymiánu. Chuťově však bylo jídlo velmi chutné a jeho způsob zpracování překvapil. Podobně nezklamaly ani zbylé dva kuřecí pokrmy, které v kombinaci s přílohou více než zasytily. Menší výtka může směřovat ke grilované zelenině, která překvapivě obsahovala i houby, což někomu může vadit.
Hovězí biftek svoji kvalitou i úpravou si rozhodně nezadal s luxusními restauracemi. Propečení medium naplnilo očekávání a maso se doslova rozpouštělo na jazyku. Gurmetský zážitek také nabízí vepřové koleno, komu nevadí tučnější jídlo a má řádný hlad, měl by se nad jeho objednáním vážně zamyslet. Koleno navíc vzhledem ke své velikost bohatě zasytí dva lidi. Na vrcholu kolena se nachází klasická křupavá kůrka, kterou vhodně doplňuje akorát propečený vnitřek. Masa se kolem kosti nachází opravdu mnoho, takže obavy z toho, že budete pouze ohlodávat kost, nehrozí.
K pití Radava nabízí jedno pivní překvapení, na které v Praze často nenarazíte. Točí se zde totiž Starobrno (půllitr za 25 korun), které sice vyvrací mýty, že Moravané umí jenom víno, avšak mezi pivní elitu se zařadit nedá. Kdo chce proto zůstat věrný osvědčené klasice, nemusí experimentovat a může si objednat točenou Plzničku za přijatelných 36 korun. Radava má v neposlední řadě v nabídce i nealkoholická piva.
Obsluha fungovala po celou dobu na jedničku, byla milá a rychlá a nedalo se jí prakticky nic vytknout. Jediná menší kritika směřuje k tomu, že Radava nedisponuje nekuřáckými prostory a oblaku dýmu se prostě nevyhnete ani u bowlingu.
Vyzkoušeno: Co může restaurace podnikatelům nabídnout?
Radava patří z hlediska podnikatelů mezi více než dobrou volbu. Hledáte-li neformální prostředí, kde chcete svým partnerům nabídnout více než pouhé posezení, je Radava ideálním místem. Stejně tak zde mohou firmy uspořádat různé večírky či školení, které hraní bowlingu může příjemně oživit. Problém se však vyskytne pro ty, kteří by sem chtěli zavítat autem. Restaurace vlastní parkování nemá a Letná zrovna volného místa příliš nenabízí. Rozhodně je proto lepší dojet do Radavy MHD.Hodnocení
Radava rozhodně patří mezi nadprůměrné podniky a ve své kategorii (tedy bowlingová centra s restaurací) patří mezi špičku. Restaurace s bowlingem navíc tvoří takřka ideální místo pro firemní večírky, školení či neformální obchodní jednání. I zde se najde pár chybiček, na celkovém dojmu z návštěvy se však neprojeví. Gurmán proto uděluje Radavě maximální možný počet pěti hvězdiček.
Pět hvězdiček – maximální počet hvězdiček, který mohou hodnotitelé udělit. Vyjadřuje, že restauraci/kavárně nelze s ohledem na její kategorii nic zásadnějšího vytknout.