Hlavní navigace

RegioJet a LEO Express prodlužují trasy, budou jezdit až do Košic

15. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 397604
Jak RegioJet, tak LEO Express budou brzy jezdit až do Košic. Zatímco RegioJet už na Slovensku působí, pro LEO Express půjde o zahraniční premiéru.

Dva čeští soukromí železniční dopravci RegioJet i LEO Express plánují expanzi na Slovensku. Oba chtějí prodloužit své trasy až do Košic. Zatímco RegioJet už na Slovensku působí, pro LEO Express půjde o zahraniční premiéru. Oba dopravci chtějí zahájit provoz 14. prosince letošního roku.

Čtěte také: Soukromí železniční dopravci se mají brzy objevit i na dalších tratích v Česku

Z Prahy se pojede přímo až do Košic

RegioJet, který v současnosti jezdí z Prahy do Žiliny, plánuje kromě prodloužení trasy do Košic, také zavedení nové linky z Bratislavy do Košic. Od prosince plánujeme začít provozovat na trase Bratislava – Žilina – Košice až 4 páry spojů a hodláme je provázat také s naší linkou Žilina – Olomouc – Praha, kdy dosavadní spoj z Prahy končící v Žilině také prodloužíme do Košic, vysvětlil Radim Jančura, majitel holdingu Student Agency, do kterého patří také společnost RegioJet.

LEO Express požádal o trasu do Košic společně se slovenskými partnery. Jaký obchodní model provstup na tuto trasu zvolíme, v tuto chvíli ještě zvažujeme, komentoval majitel a generální ředitel společnosti Leoš Novotný. Existuje varianta jak spolupráce se slovenskou společností ZSSK, tak samostatný vstup LEO Express na trasu.

Perexové foto: www.isifa.com

Autor článku

Kolektiv autorů serverů Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).