Klasika...Místo energie vynaložené do hledání cest, jak prorazit, se investuje do hledání příčin, proč to nejde a hledání všemožných výmluv. Z mých zkušenosti vím, že důchodcům běžně stačí poloviční porce. Když jsou dva, tak nemusí nic řešit. Pokud jsou sami, nechají si běžně část oběda k večeři, protože si pro sebe moc nevaří. Dají jim v restauraci zbytky do krabičky domů? Prodají jim poloviční porci za polovinu ceny, když dětská porce nevyjdou o moc levněji než plné? Jedí dlouho. Nebude vadit podnikatelům, že zabírají místo zákazníkům, kteří se musí během půlhodiny vrátit do práce? Když se jich sejde více u stolu a začnou probírat denní režim, nemoci, letákové akce...neprodraží se jejich místo, když by mohli obsloužit více zákazníků? je to zvláštní, ale u nás si důchodci mohou zajít s jídlonosičem nejen do školních jídelen, ale do podnikové vývařovny, nebo si nechat dovézt jídlo charitou a teď následuje pecka...Dokonce i z restaurace...taky do jídlonosičů. I prodej zmražených jídel v marketech je konkurencí. Ale chápu, jde o to se politovat. Proč má kdejaký ohřívač polotovarů pocit, že má právo na prosperovat?