Nečetl jsem celou diskusi, nevím, zda to už někdo nenapsal. Chápu, že když v solidní putyce vyvařují třeba deset různých jídel nebo i víc, že nějaké peníze je to stojí. Ale nešlo by, kdyby mimo výběr na jídelním lístku měli ještě extra vyvařování, jedno jídlo denně, třeba vepřoknedlozelo nebo hovězí s rajskou omáčkou, důchodci by si to předplatili a pan podnikatel by věděl, že kolik jídel navaří tolik se jich prodá. A že uvaření těch jídel by asi bylo za míň peněz a mohlo by se prodávat levněji. A mohl by si stanovit od kdy do kdy ta jídla bude podávat. Ostatně pokud sporadicky jdu do restaurace na oběd, v poledne často nabízejí MENU poněkud levněji než jídla na jídelním lístku. A kdyby toho menu měli zaručený odběr, asi by restaurace mohly tu cenu ještě snížit. Ale ono je jednodušší hořekovat.
S těmi restauracemi je to mnohdy těžké. Pan restauratér má otevírací dobu stanovenou jak se to hodí jemu a ne jak by se to hodilo lidem co třeba v zavírací den, kdy se koná nějaká akce co vyžene do ulic víc lidí než je obvyklé a ti chodí, třeba hladoví a žízniví kolem zamčených dveří do krčmy.