Záleží v prvé řadě na lokalitě - pokud proudí kolem hospody denně davy, tak bude mít o zákazníky postaráno vždy.
Pokud je jen čtvrthodinku pěšky, "za rohem", od této lokality, tak se hospoda či nějaký obchod nemusely udržet ani dříve. Natož teď, když výdaje rostou všem, ale příjmy jen elitě.
Nějaké městečko nemůže uživit 15 hospod a možná, že teď uživí jen 2 a ne ty 3. V tom městečku, když se zakáže penzistům a dělníkům chodit na obědy do ŠJ, tak to budou víc řešit nákupem levných uzenin a pečiva apod. , prostě jinak, I v USA je hlavním jídlem večeře doma, či v jejich bezkonkurenčně laciných fastfoodech.
Do škol, na univerzity, do zaměstnání si lidi berou sendviče., platí se školné, hypo, nájmy, léky, ušetřit se dá jen na jídle, jak tam tak tady.