Hlavní navigace

Názor k článku Spočítali jsme dopady zvažovaného zvýšení odvodů. Jaké OSVČ vyjde na desítky tisíc? od martinpoljak - Problém je, že je zvlášť v některých oborech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2023 9:39

    martinpoljak

    Problém je, že je zvlášť v některých oborech docela náročné definovat, co je to vlastně Švarc systém. Kdybych to, co dělám dělal jako zaměstnanec (jakože naštěstí nedělám a fakturuju si od hodiny prostě to, co odpracuju a odpracuju si tolik, kolik zrovna chci), nejenže mám nižší příjem kvůli mzdovým nákladům, ale ještě zdaněný celý protože jako zaměstnanec nemám náklady a to ani paušální. Ve výsledku bych měl poloviční příjem.

    Takže tím vaším "nucen být zaměstnán" v podstatě efektivně způsobíte, že mnoho firem i lidí v oborech s nejvyšší přidanou hodnotou v celém průmyslu najednou budou mít poloviční příjmy. Víte, co v takovém případě udělají? Na české zaměstnavatele se jednoduše vykašlou. protože narozdíl od dělníka u pásu mohou.

    Ostatně píšete obecně nesmysly. Většina lidi v IT kupříkladu fakt nemá obrat padesát tisíc měsíčně. To ani ten řemeslník ne pokud není neschopný. Přidejte tak jednou tolik.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).