Názor k článku Při otevření stánku s občerstvením si dejte pozor na výběr živnosti i hygienu od Tulda - Příklad z diskuse je sice zajímavý, ale dle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2010 15:07

    Tulda (neregistrovaný)
    Příklad z diskuse je sice zajímavý, ale dle mého názoru zcela zavádějící. Jediným rozlišujícím kritériem mezi řemeslnou živností Hostinská činnost s živností volnou obor č. 7 je "konzumace v hostinské provozovně". Pokud tedy dochází k výrobě a prodeji potravinářských výrobků či pokrmů bez přímé konzumace v hostinské provozovně, jedná se o živnost volnou. Rozlišení balené x nebalené, rozlévané x nerozlévané je sice všeobecně rozšíření úzus, ale chybný výklad.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).