Jestli má teď někdo plné ruce práce, tak jsou to prodejci zmrzliny. Ledová dobrota jde na dračku. A to jak ta kopečková, tak se opět do módy dostala i zmrzlina točená.
Kreativitě se meze nekladou, tak už dávno není nabídka omezená na vanilkovou, čokoládovou, pistáciovou nebo citrónovou. Zákazník teď může ochutnat i netradiční příchutě. V nabídce jsou dokonce příchutě naslano.
Návštěva ve zmrzlinářství
Podnikatel.cz už dříve navštívil jedno z nejlepších zmrzlinářství v Praze, kde se prodejem ledové pochoutky živí nejen v létě, ale v podstatě po celý rok. Tady se potvrzuje, že se zmrzlina dá vyrobit prakticky z čehokoliv.
V minulosti v Angelatu nabízeli vedle tradičních zmrzlin třeba fenyklovou, chřestovou, parmazánovou nebo zmrzlinu z černého čaje. Nápady přicházejí samy od sebe, jak barevně, tak chuťově. Inspirace je všude kolem. Do zmrzliny dávám to, co nám chutná. A dávám si na ní záležet. Nemyslím si, že tvorba dobré domácí zmrzliny vyžaduje čas, ale spíš kvalitní ingredience,
komentovala zmrzlinářka a zakladatelka Angelata Biljana Kebakoski.
Příběh Angelata a jeho zakladatelů čtěte v článku Kdo dělá nejlepší zmrzlinu? Inženýr ekonomie, novinářka a dopravní specialista
Podnikatel.cz vyrazil mezi prodejce zmrzliny, aby zjistil, jaká je aktuální nabídka zmrzliny a jak moc se liší ceny za kopeček či zmrzlinu točenou.