Ach jo. Neni treba cekat, kazdy rok je cukernatost hroznu u skutecnych zdejsich vinaru dostatecna :-) Nekdy mate alkohol i pres 14% pokud vas zajima tento parametr.
Tahle hysterie, ktera se netyka jen sudovek ale i lahvi prodavanych prevazne v hypermarketech jako "vino" z CR od znamych cisternarstvi je jen o penezich. Proste se koupi cisterna cehosi z Italie/Moldavy/Rumunska (tim nerikam ze v tehle zemich nemaji kvalitni vina) nebo tanker z Chile za 6 Kc / litr, namicha se to a mate najednou "vino z Moravy" a sup s nim do hyper za 80 Kc v "akci". Takovej vejvar se samozrejme pri poctive vyrobe z domacich hroznu udelat neda, nemluve o praci na vinohradu ktera u precerpavani cisteren odpada.
Clanku o tom, vcetne konkretnich firem, uz bylo napsano dost. Vsichni to vedi. Ze se s tim nic nedela ? No dokud to primo nezabiji, tak to stat nezajima ...