Přeci nemůžete srovnávat pojídání steaku s kouřením cigaret. Z pojídání steaků nevznikají žádné výpary nebo kouř, které by prokazatelně škodili zdraví lidem ve vašem okolí nebo v té konkrétní restauraci. Vydechováním kouře do ovzduší v restauraci vlastně nudíte ostatní nekuřáky, kteří mají svobodné právo stejně jako vy, v té restauraci být a dívat se třeba na sportovní utkání, dýchat Váš zdraví škodlivý kouř. Nechápu z jakého postu je obecně tvrzeno, že se v každé restauraci nutně musí kouřit, Vdžyť je to jen špatný přežitek z dob před desítkami let, kdy vznikaly hospody a restaurace a o škodlivosti byť i pasivního kouření se tehdy ani ještě nevědělo.
Dle mého názoru je správné, že je zde snaha vymýtit zahulené místnosti restaurací, škodící zdraví nekuřáků, jelikož do veřejné restaurace má přeci právo přijít každý člověk, tedy i nekuřák a proč by jej tedy měli kuřáci nutit dýchat jejich škodlivý dým. Zkuste prosadit návrh, aby do restaurací mohli chodit nekuřáci pouze s kyslíkovou maskou, neboť kuřáci prostě nutně musí v restauracích kouřit. Váš argument je stejného rázu jako že "na zastávkách se vždycky kouřilo, proč teď nemůžu" nebo "v autě se svými dětmi jsem vždycky kouřil, tak proč teď nemůžu". No prostě proto, že to zdravotně škodí lidem ve Vašem okolí, kteří musí stejně jako vy dýchat vzduch z ovzduší, aby mohli žít a to ten vzduch, který vy svým kouřem zamořujete,. Není to jenom o to, že mi to nevoní, jako třeba ten steak, ale že nám to zdravotně škodí.