Kuřáky nesnáším, ale z tohoto návrhu taky nemám úplně dobrý pocit. Nevím, jestli má smysl vyhnat kuřáky i z těch nejsprostších náleven. Kouřit ani chlastat stejně nepřestanou. Stejně tak opravdové specifické kluby. Jestli si chce někdo jednou za čas vypít pár skleniček kvalitního rumu a k tomu zapálit kvalitní doutník, tak proč mu to zakazovat? Tohle nejsou lidé, kteří drtivou většinu obyvatel stejně nikterak neobtěžují ani teď.
Asi bych volil něco jako všechny zařízení povinně nekuřácké s tím, že tam mohou být stavebně oddělené prostory pro kuřáky, které nesmějí být větší než prostory pro nekuřáky.
Ach lidi, je mi z vašich názorů špatně: kouříme a pijeme nejvíce na světě, jsme z toho nemocní, tlustí, zanedbaní a zhlouplí, je tady stále více bezdomovců, kteří ale na cigarety a ALKOHOL mají vždycky - a vy diskutuje o blbostech - ala soukromé kluby, kde si budou lidé dávat doutníčky a kvalitní rumy atd.
Pravdou je, že se v ČR kouří a "chlastá" ( to spolu souvisí) neuvěřitelně, tolik ošuntělců a bezdomovců jen tak někde nevidíte. No, a pokud s tím vláda chce něco dělat, tak byste ji měli podpořit, a to platí také pro novináře a právníky.. Nediskutovat o tom, jak zákaz obcházet, le o tom PROČ JE TAKOVÝ ZÁKAZ POTŘEBA.
Zákony , které kouření zakazují, jsou kromě jiného jasnou zprávou všem,že se to do budoucna nebude už tolik tolerovat, a že je to opravdu orporné.
To je všechno hezké, ale zákaz úplně všude bez možnosti volby...sorry,ale nikdo zjevně nehledí na to, že některé podniky můžou i krachnout...jeden příklad z naší hospůdky: pátek nekuřácký,přijdou 3 lidi, sobota kuřácká, přijde 30 lidí, není to dny, zkoušel to prohodit, bylo to naopak...pokud budou chodit 3,může zavřít
Hospoda, kde se trvale hulí šest dní, se ten sedmý den tváří skoro stejně jako ten 1 den. Když odtud vylezete, můžete dát vše vyprat, protože ten smrad se vyvětrat prostě nedá. Dokud se v nálevnách neoklofou omítky, nevymění koberce a závěsy, nebudete nesmrdět ještě za pět let....
Každý podnikatel má právo si vybrat, jaký druh restaurace bude provozovat. Možná by se mělo více dbát na odvětrávání restaurací a barů kvalitní vzduchotechnikou. Ne, že tam má jeden větráček. Ale zakazovat restauratérům kouření ve vlastních podnicích? Něco podobného už tady bylo.
Sám mám podnik a je kvalitně odvětrán a nekuřáci problém nemají. O koncerty je zakázáno kouřit v celém podniku. A jde to naprosto v pohodě. Kam půjdou kuřáci? Do barů, kde se neprodává jídlo. Koho budu mít v restauraci Já? Nikoho. Vydělají na tom bary, kde se jídlo nepodává a spousta restaurací zkrachuje. Tím se opět nahrává nočním podnikům. Fakt výborný směr