Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zálohy na sociální a zdravotní pojištění pro rok 2019 od pc - Je neuvěřitelné proč stát vykládá že něco zvyšuje,když...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2018 14:17

    pc (neregistrovaný)

    Je neuvěřitelné proč stát vykládá že něco zvyšuje,když jde jen o celkové zdražení celé ekonomiky.Mzdy si mají domlouvat zaměstnanci se zaměstnavateli a ne stát.Stát diktuje kvůli tom,aby nejnižší mzdu měl jako nástroj jak všechno všem zdražit.Minimální mzdu přitom bere jen minimum lidí.Takže to není důvod že se stát angažuje.Zase se všechno zdraží a stát okrade o to,co důchodcům a všem dal.

  • 14. 10. 2018 12:40

    Aki (neregistrovaný)

    Nejak Vam uniklo , ze stat reguluje Vse!! Pokud budou vyssi odvody na dani socialni a zdravotni tak se to odviji uz u vyrobce az po prodejce a take se to vztahuje na zamestnance ale i na o OSVC nebo firmy. Takze Vse se zvysi i DPH, Stat vybere vice na socialnim , zdravotnim ale i DPH.

  • 7. 12. 2018 9:27

    Cecilie (neregistrovaný)

    A vám zase asi uniklo, že zaměstnavatel si veškeré náklady promítne do ceny. Udělá si takovou kalkulaci, aby na všech nařízeních a regulacích státu "škodný" nebyl. Zaměstnanec si žádné optimalizace daní a cen, za které musí nakupovat, jaksi udělat nemůže. Musí zaplatit to, co mu pokladní v obchodě vyjede z kasy.
    A fascinuje mě, jak podnikatelé pláčou nad tím, kolik odvádí DPH. Jaksi si neuvědomují, že to nejsou "jejich" peníze, jejich zisky. To jsou peníze zákazníků (potažmo i jejich zaměstnanců, kteří taky v obchodech nakupují). Ti platí to DPH. Podnikatelé jsou jenom povinni tu daň odvést.
    Opravdu bych doporučila všem podnikavcům, kteří jenom fňukají nad tím, kolik mají nákladů, aby to podnikání zabalili a šli někam makat třeba za tu úžasně vysokou minimální mzdu. Anebo ať nezaměstnávají lidi a dělají si všechno sami (když si neuvědomují, že jsou to právě ti zaměstnanci, kteří jim tu přidanou hodnotu vytváří).
    Dodávám, že já za minimální mzdu nepracuji, jsem také podnikatel, ale umím pochopit, že zaměstnanci nechodí do práce proto, že se doma nudí. Všichni mají nějaké náklady, i ti, co je musí hradit jen ve svých domácnostech.

  • 21. 2. 2019 18:46

    Marek (neregistrovaný)

    Zaměstnavatel si všechny náklady(mj. plat zaměstnance) promítne do ceny, která pak vyjede zaměstanci z kasy, jak vy říkáte, a všechno je dražší, děkuji, nashledanou.

  • 7. 12. 2018 9:02

    Cecilie (neregistrovaný)

    To je nesmysl, co jste napsal. Mzdu si samozřejmě má (a může) domlouvat zaměstnanec se zaměstnavatelem, ale je logické, že minimum musí být "dané". Už proto, že žádný zaměstnavatel nechce platit moc a žádný zaměstnanec nechce dělat za almužnu. Od minimální mzdy se odvíjí i mzda zaručená a můžu vám z vlastní zkušenosti říct, že KAŽDÝ zaměstnavatel nadává, když se minimální mzda zvedá. Proč asi? Sami by za ty peníze nedělali, ale naprostá většina by ji svým zaměstnancům nejraději dala. Dokonce mám klienty (zaměstnavatele), kteří se netají tím, že se TĚŠÍ na finanční krizi, protože stoupne nezaměstnanost a oni toho využijí ke snižování mezd (nadávají, že dnes údajně lidi neví, co by chtěli - a nejvíce si stěžují ti, kteří vyplácí zrovna tu minimální mzdu). Zkrátka - minimum určené být musí, protože se logicky nikdy nemůže shodnout zaměstnavatel se zaměstnancem tak, aby alespoň jeden z nich nebyl "poškozený". Ne všichni totiž pracují v nadnárodních firmách a ne všichni mají kolektivní smlouvy a odbory. Zkuste si vypočítat, kolik je čistá mzda z té té hrubé minimální. Kolik složenek z toho zaplatíte? Myslím, že by se vám kvůli takové výplatě opravdu nechtělo každý den vstávat a chodit někam "zabít" 8 hodin. Věřte, že v malých firmách se mzdy automaticky nikdy nezvedají ani o inflaci (i když ceny zboží a služeb každoročně rostou). Zaměstnance v takových firmách vždycky "zachrání" jen nařízení vlády.

  • 21. 2. 2019 18:49

    Marek (neregistrovaný)

    Co si zaměstnanec domluví, to dostane, a zvyšování minima mu k samostatnosti nepomůže

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).