Odběratelé farmářských bedýnek si mohou zpestřit dodávku čerstvé zeleniny a ovoce o čerstvé pečivo, které pro ně peče pekárna Na Návsi v Jílovém u Prahy. Ta je součástí úspěšného projektu obecně prospěšné společnosti Startujeme, která tuto provozovnu vede jako sociální podnik od května minulého roku. Čtěte více: Chcete prodávat ovoce a zeleninu v bedýnkách? Zjistili jsme, jaké to má výhody a úskalí
V pekárně je zaměstnáno na poloviční úvazek celkem deset lidí s mentálním postižením, dále čtyři pekaři, dvě prodavačky, dva řidiči a manažer výroby. Zaměstnanci se zdravotním postižením pobírají plat na základě řádné pracovní smlouvy, většina z nich pracuje na poloviční úvazek. Pomáhají v prodejně, při výrobě pečiva, starají se o úklid pekárny a mytí přepravek,
upřesnila zapojení lidí s mentálním postižením mluvčí společnosti Startujeme Zuzana Orlová.
TIP: FARMÁŘSKÉ TRHY – aktuální katalog na Vitalia.cz
Ta zároveň upozornila, že mezi pravidelné zákazníky nově patří i odběratelé tzv. farmářských bedýnek, které rovněž stále více získávají na své popularitě. Rádi podpoříme dobrou věc, a tak jsme neváhali ani v případě pečiva z jílovského pekařství. Navíc pečivo nám velmi chutná, stejně jako našim zákazníkům,
řekla Jana Bínová ze Světa bedýnek. Čtěte více: Jsou manželé a prodávají potraviny od farmářů. Jak funguje bedýnkový byznys?
Tradiční postup výroby a pečlivě vybírané suroviny jsou při výrobě nejdůležitější. Těší nás, že tento přístup oceňují stálí i noví zákazníci,
říká projektový manažer pekárny Roman Ardelt.
Pekárna Na Návsi vyrábí široký sortiment výrobků – od tradičních chlebů přes ty tmavé a škvarkové, dále pivní rohlíky i housky. Pekárna však zajišťuje také výrobu sladkostí. Oblíbené jsou především sachry, koblihy nebo třeba tvarožníky.
Foto: www.isifa.com