Zaměstnávají postižené a pečou tradičním způsobem kvalitní pečivo. Seznamte se

20. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Založili pekárnu a dali práci mentálně postiženým. Pekárna Na Návsi slaví úspěch hlavně u odběratelů farmářských bedýnek.

Odběratelé farmářských bedýnek si mohou zpestřit dodávku čerstvé zeleniny a ovoce o čerstvé pečivo, které pro ně peče pekárna Na Návsi v Jílovém u Prahy. Ta je součástí úspěšného projektu obecně prospěšné společnosti Startujeme, která tuto provozovnu vede jako sociální podnik od května minulého roku. Čtěte více: Chcete prodávat ovoce a zeleninu v bedýnkách? Zjistili jsme, jaké to má výhody a úskalí

V pekárně je zaměstnáno na poloviční úvazek celkem deset lidí s mentálním postižením, dále čtyři pekaři, dvě prodavačky, dva řidiči a manažer výroby. Zaměstnanci se zdravotním postižením pobírají plat na základě řádné pracovní smlouvy, většina z nich pracuje na poloviční úvazek. Pomáhají v prodejně, při výrobě pečiva, starají se o úklid pekárny a mytí přepravek, upřesnila zapojení lidí s mentálním postižením mluvčí společnosti Startujeme Zuzana Orlová

TIP: FARMÁŘSKÉ TRHY – aktuální katalog na Vitalia.cz

Ta zároveň upozornila, že mezi pravidelné zákazníky nově patří i odběratelé tzv. farmářských bedýnek, které rovněž stále více získávají na své popularitě. Rádi podpoříme dobrou věc, a tak jsme neváhali ani v případě pečiva z jílovského pekařství. Navíc pečivo nám velmi chutná, stejně jako našim zákazníkům, řekla Jana Bínová ze Světa bedýnek. Čtěte více: Jsou manželé a prodávají potraviny od farmářů. Jak funguje bedýnkový byznys?

Tradiční postup výroby a pečlivě vybírané suroviny jsou při výrobě nejdůležitější. Těší nás, že tento přístup oceňují stálí i noví zákazníci, říká projektový manažer pekárny Roman Ardelt

Pekárna Na Návsi vyrábí široký sortiment výrobků – od tradičních chlebů přes ty tmavé a škvarkové, dále pivní rohlíky i housky. Pekárna však zajišťuje také výrobu sladkostí. Oblíbené jsou především sachry, koblihy nebo třeba tvarožníky.

Foto: www.isifa.com

Autor článku

Kolektiv autorů serverů Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).