Já teda nevím, kam do hospod chodíte, že můžete takto generalizovat. Jediná hospoda, kde nedostanu účtenku, je ta naše na návsi, protože mi na jedno či dvou pivovou útratu hospodskej ani účet nezakládá. Jestli eviduje nebo ne. je mi upřímně fuk. A že by byl v balíku, to dost pochybuju. Když vezmu do úvahy počet pravidelných hostů a jejich konzumaci co do složení i množství, cenu sudu piva a pak cenu točeného - to je zisk tak na prosvícenou elektriku a protopený plyn. Na nájem, kdyby nebyl ve vlastním, by už "zisk" nebyl. Ještě že mu pámbu starobní důchod dal :-D a zaměstnanců nedopřál.
Pracovně se pohybuji po celé Moravě a značné části východních, středních a jižních Čech. V hospodách obědvám i večeřím. Nestalo se mi, a to ani před zavedením EET, že bych při placení nedostala účtenku tištěnou v položkách útraty, s identifikátorem obsluhy a jménem firmy. Nepochybuji, že kreativní účetnictví a optimalizace zisku jede v každé firmě, ale z nevydávání účtenek hospodští určitě nebohatnou. Vono to za ten případnej průser nestojí. Ale jako urban legend dobrý.